Jandarmii gorjeni au un nou şef, Tîlvescu şi-a luat rămas bun

407

foto numire jandarmi 024Colonelul Vasile Tîlvescu şi-a luat rămas bun, în cadrul unei ceremonii emoţionante, de la jandarmii pe care i-a condus timp de mai bine de 14 ani.

Ceremonialul de predare – primire a drapelului nu a mai avut loc în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) „Tudor Vladimirescu” Gorj de foarte mult timp, unele dintre cadrele unităţii asistând pentru prima dată la aşa ceva.

„Este un eveniment important în viaţa mea. Aş dori ca foarte mulţi ofiţeri să poată să treacă prin acest moment”, şi-a început Vasile Tîlvescu declaraţia. Cu părere de rău, colonelul s-a despărţit de colectivul pe care l-a condus, după cum singur a declarat, timp de „14 ani, două luni şi 15 zile”. „În această perioadă am format caractere, am gestionat împreună cu administraţia publică locală toate evenimentele şi am făcut ca pe teritoriul judeţului Gorj să nu existe manifestări de violenţă. Mulţumesc colectivului de cadre care a executat întocmai, la timp, necondiţionat şi profesionist deciziile mele. Sper, că cel care va urma la comanda inspectoratului va duce mai departe tradiţia acestui inspectorat pentru ca cetăţenii judeţului să trăiască în linişte şi armonie”, a continuat Tîlvescu. Fostul şef al IJJ Gorj a fost avansat în grad, primind postul de şef Direcţie Management Operaţional la Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în urma participării la un concurs.
Popescu, şef interimar
Drapelul de luptă i-a fost înmânat, în acelaşi timp cu şefia Inspectoratului, lui Florin Popescu, cel care va conduce unitatea până la organizarea unui concurs. „Este un moment emoţionant şi vreau să îi mulţumesc colonelului Tîlvescu pentru tot ceea ce m-a învăţat în perioada cât am lucrat cu dumnealui şi tuturor jandarmilor care, alături de mine şi de colaboratori, au participat la îndeplinirea misiunilor şi sarcinilor specifice care ne-au revenit”, a declarat şi noul şef al jandarmilor, Florin Popescu. La acest ceremonial au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, fiind prezenţi inclusiv prefectul judeţului – Liviu Andrei şi peşedintele Consiliului Judeţean Gorj – Ion Călinoiu, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor care colaborează cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj, dar şi colonel Ionescu Valentin, adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române. Tot cu această ocazie a avut loc şi evaluarea anuală cu prezentarea tuturor activităţilor realizate în cadrul inspectoratului, în anul 2009.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here