Jandarm lovit în timpul perchezițiilor: ,,A fost necesară tragerea unui foc de avertisment!”

853

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat, ieri, 27 de percheziții domiciliare pe raza județelor Gorj, Argeș, Constanța, Buzău, Ilfov și a municipiului București, în patru cauze în care se efectuează cercetări faţă de 24 de suspecți, constituiți în cadrul a patru grupuri infracționale.
Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat,  acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, fraudă informatică în formă continuată și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
,,În cauză s-a reţinut faptul că suspecții au confecționat dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare pe care intenționau să le monteze la ATM-uri amplasate în afara României, în spațiul UE, pentru a copia datele stocate pe banda magnetică a cardurilor bancare în scopul contrafacerii unor astfel de carduri.
Astfel, membrii grupurilor au montat dispozitive de copiere a datelor stocate pe banda magnetică a cardurilor de alimentare cu combustibil la terminale de plată amplasate în străinătate, creând clone ale unor carduri autentice pe care le-au folosit la stații PECO din România, unde au alimentat în mod fraudulos, în interesul altor persoane, combustibil diesel în valoare de aproximativ 50.000 de euro. Cu ocazia percheziţilor domiciliare au fost ridicate cititoare de carduri provenite din ATM -uri, dispozitive de copiere și stocare a datelor cardurilor bancare, dispozitive prevăzute cu microcamere video pentru înregistrarea codurilor PIN, componente și instrumente necesare confecționării unor astfel de dispozitive, precum și  cannabis”, se precizează într-un comunicat de presă al DIICOT.
În timpul unei descinderi efectuate în judeţul Argeș a fost necesară tragerea unui foc de avertisment, întrucât persoanele percheziționate, după ce au  lovit un jandarm,  au continuat să fie agresive, cercetările urmând să fie extinse cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj.
,,Pe numele suspecților au fost emise 20 de mandate de aducere. Pentru soluționarea cauzei, autoritățile judiciare române au beneficiat de sprijinul autorităților judiciare din Suedia, Finlanda,  Danemarca și Luxemburg, la sediul Eurojust fiind organizate reuniuni de coordonare”, se mai precizează în comunicatul DIICOT.
În Gorj, descinderile au fost făcute la Rovinari.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here