Jandarm cu suflet de artist

482
pictor jandarm (13)Pictura este una dintre pasiunile sale. Deşi poartă o uniformă respectabilă şi domeniul în care lucrează presupune mai mult duritate, un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj demonstrează şi sensibilitate şi dragoste de frumos.

Poreclit chiar “pictorul”, de către colegii săi de serviciu, Dumitru Guran pictează ori de câte ori are ocazia. Bărbatul realizează picturi chiar şi pentru restul jandarmilor care îi solicită diferite peisaje sau nu numai. “Chiar şi eu l-am rugat să deseneze ceva pe un perete în camera copilului meu. Eu l-am descoperit destul de târziu, dar mulţi colegi de-ai mei au lucrări făcute de el”, a povestit şi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Gorj, Alin Ivan.
Pictează şi pentru colegi
Dumitru Guran a realizat mai multe lucrări şi în cadrul instituţiei, înfrumuseţând diferite săli. Una dintre acestea aparţine chiar muzeului unităţii. “Am desenat mai multe lucruri aici. În sala Tudor l-am pictat pe Tudor Vladimirescu iar în muzeu l-am pictat pe domnitorul Alexandru Ghica”, a povestit “pictorul”. Tot în cadrul muzeului, acesta a pictat şi o Poartă a Sărutului care se încadrează perfect în reproducerea operelor brâncuşiene în aceeaşi încăpere. Jandarmul pictor povesteşte că nu a făcut cursuri de specialitate dar îi place foarte mult să picteze. De cele mai multe ori acesta este inspirat de alte lucrări pe care încearcă să le reproducă şi, uneori, le adaugă idei proprii. “Nu am făcut cursuri. Am început să desenez încă din şcoală. De pictat m-am apucat mai târziu, dar de desenat, desenam la sfârşitul caietelor, în ore, când mă plictiseam”, ăşi aminteşte jandarmul Guran. Acum, acesta se ocupă de pasiunea artistică doar când are puţin timp liber, meseria sa ţinându-l destul de ocupat.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here