Jandarm căzut la datorie, omagiat de colegii săi

362
jandarmiSublocontenentul postmortem George Răzvan Marchiş va fi omagiat de către colegii săi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj, vineri, când se vor împlini 9 ani de la decesul acestuia.

La momentul respectiv, George Marchiş era militar în termen şi făcea parte dintr-o patrulă mixtă care a intervenit într-o discotecă din Târgu–Jiu.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj îi vor aduce un omagiu sublocotenentului George Răzvan Marchiş, care şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni. Jandarmii vor depune coroane de flori şi vor păstra un moment de reculegere la placa comemorativă ridicată în cinstea acestuia. De asemenea va avea loc şi o slujbă religioasă.
În anul 2000, George Răzvan Marchiş era militar în termen la Jandarmeria Gorj şi făcea parte dintr-o patrulă mixtă care a intervenit la o discotecă din municipiu pentru aplanarea unui conflict în care erau antrenate mai multe persoane. Scandalagii l-au atacat inclusiv pe şeful patrulei iar Marchiş, încercând să îl apere, s-a interpus primind în plin loviturile care, ulterior, i-au cauzat moartea. Tânărul a fost internat cu traumatism cranio-cerebral închis stabilizat, apoi a fost dus la Spitalul nr. 1 Craiova, pentru mai multe investigaţii. Ulterior a fost transportat cu un elicopter la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, unde a suferit o intervenţie chirurgicală. Trei zile mai târziu, însă, jandarmul a intrat în moarte clinică. Trupul său, însă, a mai salvat multe persoane, familia fiind de acord cu prelevarea de organe pentru diferite transplanturi. În aceeaşi zi, tânărul a fost avansat, postmortem, la gradul de sublocotenent, prin Ordin al Ministrului de Interne. De asemenea a fost numit cetăţean de onoare al municipiului Târgu – Jiu.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here