Izvoranu, la volanul SNLO

266

DeschidereAfaceristul mehedinţean Constantin Izvoranu a luat controlul asupra transportului de marfă de la două subunităţi ale Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia(SNLO).

Izvoranu a câştigat astfel cei aproape 50 de miliarde de lei vechi puşi la bătaie de SNLO pentru închirierea vehiculelor de transport cu şofer pentru carierele Roşiuţa şi Lupoaia, aflate în subordinea societăţii. În mod ciudat dacă ne gândim câţi bani au fost puşi la bătaie de societatea de stat pentru această lucrare, firma lui Izvoranu, SC Alpha Construct Sistem, a fost singura care a participat la licitaţia organizată de SNLO, pentru loturile respective.

Dacă la Complexul Energetic Turceni, Constantin Izvoranu a fost lăsat fără licitaţia dorită în valoare de 250 de miliarde de lei vechi, el contestând deja procedura în instanţă, afaceristul mehedinţean, abonat la banii mineritului şi energiei gorjene, dovedeşte că nu a renunţat la intenţia de a acapara toate lucrările societăţilor de stat care ar urma să compună noul Complex Energetic Oltenia. Ultimul succes l-a repurtat chiar luna aceasta la SNLO, firma lui Izvoranu câştigând grosul licitaţiei privind închirierea vehiculelor de marfă cu şofer pentru cele două subunităţi ale SNLO, Cariera Lupoaia şi Cariera Roşiuţa. Contractul se va derula pe o perioadă de un an de zile. Firma lui Izvoranu a câştigat de fapt loturile 1 şi 2 ale licitaţiei, loturile următoare, 3,4 şi 6 fiind anulate înainte de etapa de licitaţie electronică. Firma mehedinţeană a pus astfel mâna pe 48 de miliarde de lei vechi fără TVA, lăsând prea puţin următoarei clasate.

TPSUD Bâlteni, o porţie din tortul SNLO

Astfel, lotul cu nr.5 al licitaţiei a privit asigurarea transportului de marfă cu şofer pentru Baza de Aprovizionare Rovinari. Pentru acesta a concurat o singură firmă adică Trustul pentru Servicii cu Utilaje Diverse(TPSUD) Bâlteni, firma afaceristului Nicu Sarcină. Societatea care a câştigat însă licitaţia privind transportul şefilor SNLO din cariere, a obţinut de data aceasta mai puţin de un miliard de lei vechi de la societatea de stat. TPSUD Bâlteni a fost declarată câştigătoare pe data de 19 septembrie.

Necesitatea SNLO: 91 de maşini

În anunţul de licitaţie iniţial, necesarul SNLO pentru închirierea vehiculelor de transport marfă cu şofer era de 91 de maşini.Suma pusă la bătaie de societatea minieră a fost de aproape 64 de miliarde de lei vechi.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here