Iulius Plaveti, șef nou în Directoratul CEO. A fost șef ANRE pe timpul lui Videanu

4820

Surse politice confirmă pentru ”Gorjeanul” informația că Iulius Plaveti completează Directoratul Complexului Energetic Oltenia. Ședința Consiliului de Supraveghere s-a întrunit astăzi, cel mai probabil online, departe de ochii presei și fără a exista un comunicat al CE Oltenia cu această nouă numire. Numai că, informația a apărut în spațiul public, într-o postare a jurnalistului Narcis Daju, în care comentează această nouă alegere a lui Virgil Popescu pentru Directoratul CEO.

Iuliul Plaveti a fost șef al ANRE, în 2010, pe vremea când Adriean Videanu (PDL) era ministru al Economiei în Guvernul Boc. Acesta a fost și director general provizoriu la Tarom, prin 2016.

NewsEnergy.ro: ”Experiența profesională a lui Dan Plaveti e legată mai degrabă de domeniul auto, până să ajungă la ANRE –  în 2009, ca vicepreședinte, fiind apoi președinte, în perioada 2010-2012 – ocupându-se doar cu vânzările de mașini. După ce a fost schimbat de Victor Ponta de la șefia ANRE, s-a întors în sectorul auto. Apoi a fost numit în conducerile societăților de stat Tarom, CFR Călători sau Compania Națională Aeroporturi București”. Apoi a fost numit și membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, cu un mandat interimar de patru luni. În primăvarea anului 2018 Dan Iulius Plaveti a fost instalat la conducerea Hidroserv, până în 2021.

Între 1988 și 1993 a studiat la  Facultatea de Aeronave, de la Politehnica București.

Directoratul CEO este format din: Burlan Daniel, presedinte, și membrii Negru Antonie Marius și ultimii doi numiți, Trufelea Constantin-Cosmin și Balasoiu Ion care și-au preluat mandatele în a doua zi după tragedia de Jilț Sud.

1 COMENTARIU

  1. Cu asemenne pleave-ti numite pe pile de acest sustinut de iohanis se va alege praful de CEO.Oare nu exista oameni cu experienta din minerit in GORJ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here