Iulian Popescu, discuție despre mocănița de la Gorj

1086

Candidatul PNL la Consiliul Județean Gorj, Iulian Popescu, a participat în acest sfârșit de săptămână la inaugurarea unui traseu de mocăniță în Sibiu, traseu amenajat de o asociație.
Iulian Popescu are în planul său repunerea pe șine a mocăniței, pe o porțiune de traseu în zona Tismana-Peștișani-Padeș. Pe distanța Tismana-Peștișani, de 12 km, încă se păstrează terasamentul. La Sibiu, Asociația ,,Prietenii Mocăniței” lucrează de ani de zile la acest proiect, iar de câteva zile 14 km de traseu poate fi parcurs din gara Cornățel.
La Sibiu a avut o discuție cu Hocevar Georg, cel care exploatează o cale ferată îngustă la Moldovița, unde este și un vagon de la CFF Tismana.,,Una este la Vișeu de Sus, 435, care se numește acum Bavaria, 403 R este expusă în Vatra Moldoviței, iar 480 este reparații capitale. Un vagon de la Tismana circulă în Moldovița. Visul meu a fost să salvez locomotivele din gara Tismana. Mesajul pe care-l pot trimite în Gorj este că da, se poate face, cu multă pasiune și lucru și cu foarte mulți bani. În ultimii ani CFF din Tismana nu a mai fost întreținută”, a spus Hocevar Georg, într-un dialog cu Iulian Popescu.
(A.A.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here