Iulian Popescu, demisie din Consiliul Județean Gorj

947

Liberalul Iulian Popescu și-a dat demisia din Consiliul Județean Gorj, pentru a nu deveni incompatibil, după ce a fost numit la Cancelaria premierului Florin Cîțu.
„Potrivit legii, trebuie să aleg între postul de consilier județean și cel de consilier de stat. Nu le pot exercita pe amândouă pentru că aș fi în incompatibilitate. Mi-am înaintat demisia din funcția de consilier județean, după ce mi-am răspuns la întrebarea: Din ce postură pot ajuta mai mult? În Cancelaria primului ministru Florin Cîțu am primit sarcini legate de digitalizare și reforma administrativă, ceea ce îmi oferă șansa să fac lucruri cu impact la nivel național, dar și să rămân aproape de județul meu”, a motivat Popescu.
El spune că lucrurile se mișcă greu în Consiliul Județean Gorj, amintind de proiectul său – construirea unui spital nou în Târgu-Jiu.
„În aceste luni în Consiliul Județean, unde PSD are majoritate covârșitoare, am încercat, cu toate argumentele, să-i conving că proiectul spitalului nou este fezabil, dar și despre alte proiecte. Această experiență m-a făcut să înțeleg că lucrurile se mișcă foarte încet spre deloc la Consiliul Județean și că trebuie să găsesc alte posibilități de a face ceva pentru Gorj. Îmi doresc să-mi consolidez relația de colaborare pe care o am cu mulți primari din Gorj, astfel încât să reușim să producem cât mai multe schimbări în Gorj. Demisia din CJ Gorj este încă o încercare a mea de a ajuta oamenii din Gorj mergând într-un loc de unde sper să pot face mai mult”, a precizat Iulian Popescu.
Acesta a candidat din partea PNL pentru președinția Consiliului Județean Gorj, dar fără succes. S-a aflat și pe lista partidului, pe locul 3, la alegerile parlamentare, pentru Camera Deputaților. Iulian Popescu a fost și membru în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here