Iulia are cinci ani și se luptă cu leucemia! Comunitățile din Țânțăreni și Filiași și-au dat mâna să ajute fetița să învingă boala

3102

* Două luni pentru a oferi o șansă la viață copilei de 5 ani
* Fiecare donație contează în lupta contra cronometru pentru salvarea Iuliei
* Mama fetiței, salariată a DGASPC Țânțăreni, a folosit toate resursele pentru tratarea fiicei
* Iulia provine dintr-o familie monoparentală
* Preotul Antonie Făiniș, în prima linie a acțiunii umanitare
* Concert caritabil pentru fetița bolnavă, pe 25 octombrie
* Marș pentru Iulia pentru strângerea donațiilor în Țânțăreni
* S-au colectat prin acțiunea de duminică peste 8000 de lei

Două localități, una din Gorj și alta din Dolj, și-au dat mâna, într-un mod inedit, pentru a salva viața unei fetițe de cinci ani, diagnosticată cu leucemie. Fetița și mama ei locuiesc în Filiași, iar unicul părinte care are grijă de micuță este salariat al DGASPC Țânțăreni. Din acest motiv, pentru salvarea Iuliei se zbate atât comunitatea din Țânțăreni, preotul Antonie Făiniș fiind implicat direct într-o amplă campanie umanitară pentru strângerea banilor necesari pentru tratarea fetiței, cât și cea din Filiași. Iulia a fost diagnosticată cu leucemie în 2017, când avea doar doi ani. A luptat trei ani cu boala și când a crezut că a învins-o aceasta a revenit. Micuța se află internată acum într-un spital din Italia.

Iulia a început să se simtă rău la vârsta de doar doi anișori. Diagnosticul a fost cumplit, leucemie acută limfoblastică cu celule B. Fetița și mama ei au luptat împreună împotriva cumplitei maladii, făcând sacrificii financiare, emoționale și psihice.
Mulți binevoitori au ajutat mica familie în încercările ultimilor trei ani. Din păcate, când totul părea că este spre bine, boala a revenit, asta la finalul unui tratament greu și costisitor.
Acum Iulia este pacient al Spitalului de pediatrie ,,Bambino Gesu” din Roma, iar pentru vindecare are nevoie de un transplant. Fratele acesteia este, din fericire, compatibil și își va putea ajuta sora la finalul unui tratament, care se va derula pe parcursul a două luni de zile, în timp ce pacienta va sta internată în Italia.
Costul tratamentului este de 2000 de euro lunar. Banii sunt necesari, iar cele două comunități fac tot posibilul să ajute micuța în noua încercare.
Pentru asta, preotul Făiniș a organizat, duminică, un marș umanitar prin comuna Țânțăreni, ocazie cu care s-au colectat peste 8000 de lei. Au fost instalate mici urne pentru donații în Țânțăreni și Filiași la agenții economici, iar cazul a fost promovat pe rețelele de socializare, persoane din Târgu-Jiu fiind de acord să ajute mama și fiica acesteia.
Dar, din păcate, efortul nu a fost suficient, astfel că cei care vor să o ajute pe micuța Iulia să lupte cu boala și să poată achita tratamentul care se face anterior implantului pot dona sume de bani în conturile de mai jos. Vă mulțumim!
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here