Iubitorii sporturilor de iarnă, așteptați la Rânca

512

Turiștii sunt aşteptaţi la Rânca. Iubitorii muntelui şi ai sportului de iarnă, au posibilitatea de a schia pe patru pârtii din centrul staţiunii şi pârtia Junior. Salvamont Gorj a sporit efectivele de salvatori montani şi are în permanenţă disponibilă ambulanţa salvamont, pentru a putea interveni rapid la solicitări.

Se anunţă un week-end reuşit la Rânca. Stratul de zăpadă măsoară câţiva zeci de centimetri, funcţionează cele patru pârtii din centrul staţiunii şi pârtia Junior de la intrare. Au fost deschise centrele de închiriere de echipament de schi, snowboard şi săniuţe, precum şi şcolile de schi.
Drumul spre staţiune este curat, accesul auto se poate face fără probleme.
De asemenea, conducerea Salvamont Gorj anunţă că au fost mărite efectivele de salvamontişti. „În weekend vom avea 10 salvatori la Rânca, punct de prim ajutor non stop organizat la Baza Salvamont, ambulanţa salvamont fiind în staţiune”, confirmă Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Şi proprietarii pensiunilor şi hotelurilor s-au pregătit pentru a-i întâmpina cum se cuvine pe turişti, aceştia dorindu-şi ca oaspeţii lor să beneficieze de cele mai bune condiţii şi să revină în staţiune.

Meteorologii anunță noi ninsori
Meteorologii anunță că pe parcursul zilei de vineri, 15 ianuarie, în jumătatea de vest a ţării vor fi precipitaţii pe arii extinse, în general moderate cantitativ, urmând a se cumula local 15…20 l/mp. În zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în Munţii Banatului. În Maramureş şi în Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Crişana, Banat şi Oltenia se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze ce vor depăşi, pe crestele înalte, 70…80 km/h la rafală, viscolind sau spulberând zăpada, dar şi în sud-vestul teritoriului la începutul zilei şi local şi temporar în regiunile estice şi sud-estice, cu rafale de 50…60 km/h.
Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (16/17 ianuarie), vremea se va înrăutăţi în sudul şi sud-estul ţării, unde aria ninsorilor se va extinde, iar vântul se va intensifica, urmând ca, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor, Administraţia Naţională de Meteorologie să emită noi mesaje.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here