ITM Gorj, trimis la Spitalul Judeţean. Acuzaţii!

1882

Cei opt electricieni ai Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu au rămas cu zile neefectuate de concediu de odihnă din 2017 şi, în plus, sunt neplătiţi pentru orele suplimentare pe care sunt obligaţi să le presteze lună de lună. Acuzaţia vine de la liderul Federaţiei Naţionale Sindicale AMBU-SAN Gorj, Cristi Aldescu. „Am sesizat că electricienii din cadrul Spitalului Judeţean nu au beneficiat de dreptul lor legal de concediu de odihnă pentru anii 2017, 2018 şi 2019. Cei opt electricieni care întreţin trei clădiri ale Spitalului Judeţean, adică locaţia spitalului vechi, Spitalul 700 şi clădirea de pe Tudor Vladimirescu, sunt obligaţi, conform graficelor de lucru, să lucreze 24 de ore suplimentare în plus, în fiecare lună, fără a beneficia de timp liber prin recuperare, aşa cum spune legea, în maximum 60 de zile, şi fără a li se plăti aceste ore. De aproximativ un an şi jumătate, aceşti muncitori nu au beneficiat nici de timp liber, nici de plata orelor suplimentare”, susţine liderul de sindicat Cristi Aldescu, precizând că a depus o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. „Aşteptăm un răspuns”, spune Aldescu.
Această situaţie a fost prezentată marţi în şedinţa Comisiei de Dialog Social, de la Prefectura Gorj. „Nu mă interesează politica managerială, dar poate ne explică domnul Capotă de ce aceşti lucrători nu au beneficiat de drepturile lor legale”, a spus Aldescu.
Managerul Gigel Capotă a declarat că ştie de această situaţie, dar spune că nu este vorba de o „atitudine abuzivă” din partea sa. „Nu managerul face pontajele electricienilor. Cunoaştem această situaţie. Unul dintre electricieni, din situaţia pe care o am eu, are pe 2017 cinci zile restante şi încă un altul, două zile restante, în rest, toţi şi le-au luat. În 2018, unii şi-au luat din ele, alţii mai au zile de recuperat. Graficele de lucru trebuiau făcute. Nu ştiu dacă este o atitudine abuzivă, dictatorială, a managerului că a trebuit să se asigure graficele de lucru”, spune Capotă, precizând că în luna mai vor fi scoase la concurs două posturi de electricieni. „Ar fi trebuit să avem zece electricieni. Pe 14 mai avem concurs pentru angajarea a încă doi electricieni. Este foarte greu să găseşti un electrician bun”, a conchis managerul Spitalului Judeţean.
Cristi Aldescu nu a fost mulţumit de răspunsurile primite, solicitând constituirea unei comisii care să verifice aspectele sesizate: „Solicit constituirea unei comisii care să se deplaseze la spital. Solicit şi ITM Gorj să vină la spital şi să constate dacă eu mint sau domnul director Capotă”.
I.I.

1 COMENTARIU

  1. Da, da….se cauta electricieni, pai dacă ceri 7 sau 9 ani experienta, e normal sa găsești greu, singura proba care o poate da un electrician, este proba practica, acolo se vede capacitate. Dar este și proba de șpagă, care trebuie trecuta, iar sindicatele nu s străine de asta. Șpagă este un flagel în sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here