ITM Gorj sancţionează!

290

ITMPe parcursul săptămânii trecute, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat 21 de controale pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare.

În urma acestora, au fost depistate şi sancţionate contravenţional trei societăţi care utilizau „munca la negru”, având „angajate” un număr de nouă persoane. Amenzile aplicate se ridică la suma de 17.000 RON.

SSM face bilanţul
Un bilanţ pe primele şapte luni ale anului în curs făcut de către Departamentul de Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul ITM Gorj, arată faptul că inspectorii au dat amenzi de peste 370.000 RON. Supuse controalelor în această perioadă au fost 832 de persoane, iar sancţiunile contravenţionale aplicate sunt în număr de 226. Principalele motive pentru aplicarea sancţiunilor au fost instruirea necorespunzătoare a personalului, neefectuarea controlului medical periodic, precum şi neasigurarea dispozitivelor de protecţie a muncii.
În aceste şapte luni, ITM Gorj a înregistrat 37 de accidente de muncă din care 27 de cazuri s-au soldat cu incapacitate de muncă temporară, şapte accidente au fost mortale, iar trei persoane au rămas invalide. Printre cauzele de producere a accidentelor s-au numărat neutilizarea echipamentului de protecţia muncii, căderi de la înlţime şi de la acelaşi nivel, expunerea la pericole prin zone riscante şi nerespectarea instrucţiunilor specifice de lucru.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here