ITM Gorj nu le-a dat veşti bune sindicaliştilor

245

Sindicaliştii FNME, care s-au plâns săptămâna trecută Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, în legătură cu anumite încălcări ale legislaţiei în vigoare făcute de către conducerea CEO nu au avut parte de un răspuns mulţumitor pentru ei de la inspectorii de muncă din judeţ. ITM Gorj a comunicat ieri, prin intermediul porta-vocei instituţiei, Gheorghiţă Cuşma, că sesizările lor, deşi verificate, nu s-au constat la faţa locului. Cuşma susţine că, în urma controlului, s-au depistat doar abateri minore ale CEO în ceea ce priveşte contractul colectiv de muncă. În urma verificării a fost dispusă o singură măsură.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ITM Gorj, Gheorghiţă Cuşma, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a desfăşurat, în baza prerogativelor stabilite de legislaţia în vigoare, un control la Complexul Energetic Oltenia urmare a sesizărilor venite din partea sindicaliştilor din cadrul FNME. Ancheta s-a finalizat ieri, iar din ea reiese că CEO nu a înregistrat abateri grave cu privire la respectarea contractului colectiv de muncă. Răspunsurile au fost comunicate către petenţi, deşi aceştia au declarat ieri în presă că nu au primit nimic. În ce priveşte nemulţumirile sindicaliştilor, acestea vor fi monitorizate în continuare, unele dintre aspectele sesizate rămânând în curs de soluţionare.

În aşteptarea discuţiilor cu administraţia CEO
Timp de şase zile, în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu, circa 200 de sindicalişti ai FNME au tot protestat, nemulţumiţi că oficialii CEO nu îi cheamă la negocierea CCM.
În urmă cu mai puţin de o săptămână, reprezentanţii Federaţiei Mine Energie s-au întâlnit în cadrul Comisiei de Dialog Social, cu prefectul judeţului, Alin Văcaru. Atunci, reprezentantul guvernului în teritoriu a cerut un răgaz de câteva zile pentru a analiza nemulţumirile sindicaliştilor. De asemenea, le-a promis acestora că la viitoarea şedinţă de dialog social le va oferi un răspuns la problemele ridicate din partea conducerii CEO.
Vicepreşedintele FNME, Dumitru Pârvulescu, a declarat că oamenii care au participat la pichetări au cerut ca în luna martie să declanşeze un miting de amploare cu 1000- 1500 de participanţi, asta numai în situaţia în care nu se poartă discuţii cu administraţia.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here