ITM Gorj demarează controalele pe salariul minim

238

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj informează toţi angajatorii din judeţul nostru cu privire la majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, conform HG nr. 1.017 din 30 decembrie 2015. Astfel, începând cu data de 1 mai 2016, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 1.250 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore în medie pe lună în anul 2016, reprezentând 7,382 lei/oră. Totodată, conform art. 2 din HG nr. 1017/30 decembrie 2015, stabilirea salariului de bază sub nivelul celui prevăzut mai sus constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei, pentru fiecare contract individual de muncă în care salariul minim este stabilit sub cel menţionat, în măsura în care, potrivit legii, fapta nu constituie infracţiune.
“Având în vedere prevederile legale enunţate, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj atenţionează toţi angajatorii din judeţul Gorj să procedeze la calcularea corectă a salariilor de la data stabilită – 1 mai 2016 – dată de la care se vor efectua verificări şi se vor aplica măsuri în funcţie de situaţiile constatate”, a declarat inspectorul-şef al ITM Gorj, George Romanescu.
Majorarea salariului de bază minim brut pe ţară implică cheltuieli suplimentare pentru angajatori, care vor plăti salariaţilor o remuneraţie netă mai mare, dar şi mai mulţi bani pentru taxele şi contribuţiile obligatorii aferente salariului.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here