ITM Gorj cercetează un accident mortal de muncă, produs la Padeş

215

Un accident de muncă mortal s-a produs miercuri, 5 martie 2014, în jurul orelor 14.30, în cadrul unităţii Ocolul Silvic Baia de Aramă, punct de lucru Ivanu. Un bărbat în vârstă de 54 de ani din localitate, s-a răsturnat cu un utilaj forestier tip TAF, în urma impactului rezultând decesul persoanei.

Victima avea o vechime în muncă şi ocupaţie de 13 ani şi trei luni. Era salariat al RNP Romsilva, Direcţia Silvică Mehedinţi, Ocolul Silvic Baia de Aramă. În timpul accidentului, bărbatul efectua lucrări de exploatare forestieră. Potrivit ITM Gorj filmul tragediei a fost următorul: “În timp ce tracta două bucăţi de trunchi de fag din parchet spre rampa primară cu tractorul forestier articulat, pe traseul de coborâre, întregul ansamblu s-a rostogolit lateral dreapta pe o pantă, aproximativ 30 metri, fapt ce a provocat decesul tractoristului”.
Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, în cauză fiind constituit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here