ITM Gorj: Amenzi de peste jumătate de milion de lei

774

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat pe parcursul lunii octombrie 2023 un număr de 210 controale, din care 147 au avut ca obiect verificarea respectării legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, iar 63 în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă, arată instituția într-un comunicat de presă.
”În urma acțiunilor efectuate, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în cuantum de 578.500 lei, din care 110.000 lei pentru nerespectarea normelor securităţii şi sănătăţii în muncă și 468.500 lei pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă. Au fost dispuse 456 măsuri de intrare în legalitate.
Inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniul relaţiilor de muncă au depistat în perioada menționată, 2 persoane prestând muncă nedeclarată, fiind aplicate amenzi în valoare 30.000 lei.
Un angajator cu sediul social în comuna Bălănești a fost sancționat contravențional cu suma de 20.000 lei pentru neprezentarea la data, ora și locul stabilite de către inspectorii de muncă în urma înștiințărilor comunicate acestuia, pentru finalizarea controalelor în domeniile relații de muncă și securitate și sănătate în muncă.
George Octavian Romanescu, Inspector-Șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj: „Atragem atenția tuturor angajatorilor faptul că nerespectarea de către conducătorul unităţii, reprezentantul legal al acestuia, angajaţi, prepuşi sau alte persoane aflate în locaţiile supuse controlului a obligaţiei de a pune la dispoziţia inspectorilor de muncă, în termenul stabilit de aceştia, documentele şi informaţiile solicitate, necesare controlului ori cercetării evenimentelor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei, potrivit prevederilor Legii numărul 108/1999 pentru înființarea și organizarea Inspecției Muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, a precizat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here