Italianul de la Curtișoara a fost văzut de un medic în Policlinica Târgu-Jiu! A intervenit managerul Vienescu

11424

Cioci Mario, italianul din Curtișoara, rezident în România de șase ani, refuzat, luni, la un consult oftalmologic la un cabinet privat din Târgu-Jiu, pentru simplul motiv că provine din Italia, zonă afectată de Coronavirus, a fost consultat, marți, de un medic de la Policlinica din municipiu. Asta după ce italianul a ajuns la Spitalul Tudor Vladimirescu, dar la triaj a fost trimis de acolo la Policlinică, loc unde a găsit ușa închisă.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu, a intervenit și a cerut ca italianului să i se deschidă ușa și să primească asistența medicală cerută, conform legii. Potrivit soției italianului, acesta a fost consultat și depistat cu un început de cataractă, temerile celor doi privind o stare mult mai gravă a vederii italianului nefiind confirmate de oftalmolog. Italianul a primit o rețetă și ceva sfaturi medicale pentru următoarea perioadă. ,,Mi-a fost teamă că orbește pe fondul problemelor sale, acesta fiind dependent de insulină, bolnav cronic. Ni s-a spus că nu se pune problema și că are un început de cataractă. Ne-am bucurat că am primit un pic de atenție, deoarece era a doua zi de când eram pasați dintr-un loc în altul. De miercuri nici nu mai aveam voie să îl scot pe stradă”, a spus soția italianului. Reamintim că, asistenta unui centru de permanență din Târgu-Jiu l-a trimis pe italian ,,la el în Italia”, refuzând să-i permită accesul la medicul oftalmolog, și cel din urmă refuzând să-l consulte pentru că era italian.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. Cu asemenea comportament, d-na nu are voie să să mai îngrijească pacienți.Aceasta lipsă de empatie față de om , in cazul dumneaei, ar trebui sancționată cum se cuvine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here