Italian judecat pentru evaziune la Gorj

235

Un cetăţean italian a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, sub acuzaţia de evaziune fiscală, firmele pe care le-a folosit pentru a frauda statul român fiind acum în faliment sau „prin zonă”.

D’Avino Raffaele este administratorul unei firme cu sediul la Târgu-Jiu, prin care a efectuat mai multe importuri de legume şi fructe, fără a plăti statului impozitul pe profit sau TVA-ul aferent. Astfel, între octombrie 2010 şi ianuarie 2011, firma italianului, aflată în prezent în procedură de faliment, a produs o evaziune de peste 788.000 de lei, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile aferente.
Procurorii au dispus instituirea sechestrului asiguratoriu asupra mai multor bunuri care îi aparţin firmei italianului, printre acestea fiind două autoutilitare marca MAN, o autoutilitară marca RENAULT MASCOTT, o autoutilitară marca FIAT DOBLO, precum şi o autoutilitară marca RENAULT MASTER. De asemenea, încă din luna martie, procurorul de caz a dispus faţă de învinuitul d’Avino Raffaele măsura preventivă a obligării acestuia de a nu părăsi ţara, pentru o perioadă de 30 de zile, măsură ce a fost prelungită succesiv ulterior în cursul urmăririi penale. Interdicţia dispusă de procuror va expira pe 17 octombrie, instanţa de judecată, respectiv Tribunalul Gorj, fiind competentă cu prelungirea acesteia sau luarea unei alte decizii privitoare la cetăţeanul italian.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here