ISU Gorj, pe primul loc

944

ISU Gorj a ocupat primul loc în clasamentul general, la concursul desfășurat, joi și vineri, în județul Mehedinți, între pompierii din cadrul a cinci inspectorate pentru situaţii de urgenţă.
Echipa formată din 12 angajați a obținut cele mai bune rezultate la trei dintre cele patru probe. Etapa zonală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă a avut loc în perioada 1-2 august 2019, la Detaşamentul de pompieri și pe stadionul Angelescu din municipiul Drobeta Turnu Severin.
În acest an, competiția a fost organizată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «DROBETA» al judeţului Mehedinţi, participând echipe din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Gorj, Caraş Severin, Dolj, Mehedinţi şi Vâlcea.
Desfăşurarea concursului a fost asigurată de o brigadă de arbitri formată din personal din cadrul ISU Mehedinţi, coordonată de un arbitru general desemnat din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
,,Încă o dată, prima treaptă a podiumului a fost a noastră! Primele două zile ale lunii august au fost pline de adrenalină și profesionalism în municipiul Drobeta-Turnu Severin, acolo unde cei mai buni pompieri din cinci județe și-au întrecut forțele în cadrul celei mai importante competiții destinată pompierilor militari: Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență – Faza Zonală. Concursul a presupus parcurgerea a patru probe: Scara de fereastră, Pista cu obstacole pe 100 de metri, Ștafeta 4×100 de metri și Realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă. Băieții noștri și-au dovedit pregătirea, pasiunea și dăruirea pentru meseria de salvator profesionist și au ocupat prima treaptă la trei dintre cele patru probe. Totodată, în clasamentul general, băieții noștri au fost primii.
Suntem mândri de rezultatele pe care le-au obținut băieții noștri, suntem mândri că fac parte din echipa ISU Gorj și suntem mândri pentru că în fiecare zi din viața lor acești băieți salvează vieți!”, precizează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, pe pagina de Facebook a instituției. Echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Drobeta” al judeţului Mehedinţi a reuşit să se claseze pe locul I la proba ,,Ştafeta 4 x 100 metri, în timp ce în clasamentul general s-a clasat pe locul al II-lea.
,,Competiția a avut loc între echipaje de pompieri din cadrul a cinci inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă, la clasamentul general, locul I fiind ocupat de ISU Gorj, urmat pe locul al II-lea de ISU Mehedinţi şi pe locul al III-lea de către ISU Dolj. În perioada 1-2 august, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (Drobeta)al judeţului Mehedinţi a organizat, în municipiul Drobeta Turnu Severin, etapa a III-a – zonală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, competiţie la care au participat loturile reprezentative ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Vâlcea. Pe timpul celor două zile de concurs, concurenţii au avut de parcurs patru probe practice”, au precizat reprezentanții ISU Mehedinți.Câştigătorii s-au calificat la etapa naţională a concursului.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here