IŞJ Gorj interzice meditaţiile profesorilor la clasele unde predau

134

meditatiiNu vor mai avea voie să facă meditaţii în particular cu elevii din clasele unde predau. Aceasta a fost decizia inspectorilor şcolari, decizie ce le-a fost deja comunicată directorilor. Profesorii nu văd însă această decizie bine şi spun că se vor face în continuare meditaţii, mai ales că inspectorii nu pot monitoriza pregătirile făcute în particular.

Meditaţiile făcute în particular cu elevii din clasele unde predau, le-au fost interzise profesorilor gorjeni. Decizia a fost luată de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, la prima şedinţă cu directorii din acest an. Aceştia spun ca acest lucru este imoral, iar elevii care doresc să înveţe mai mult, să solicite profesorilor acest lucru, însă studiu să fie făcut la clase, cu toţi elevii. „Am avut o discuţie cu toţi directorii, una pregătitoare începerii noului an şcolar şi urmează să implementăm in integralitate noua lege a învăţământului, sperăm ca şi efectele să fie unele favorabile. Unul din punctele pe care le-am expus la şedinţă a fost vis-a-vis de meditaţiile pe care mulţi dintre colegii noştri, le fac în particular. Nu există lege care să interzică acest lucru, este o muncă care până la urmă trebuie răsplătită şi financiar. Dar am spus, în şedinţă, că a face meditaţii cu elevii de la clasă, chiar dacă nu este ilegal, este cel puţin imoral. Apare subiectivismul şi nu cred că trebuie să dăm ocazia elevilor să evalueze prestaţia noastră în acest domeniu. Părinţii si elevii trebuie să ceară profesorilor, şi o vom face şi noi, ca dobândirea de cunoştinţe să o facă la clase, acolo e locul unde se învaţă carte”, a declarat Gheorghe Mitescu, inspector şcolar adjunct.

Profesorii, pro şi contra

Sunt unii profesori care sunt de acord cu această decizie, însă sunt şi cadre didactice care spun că vor fi făcute în continuare pregătirile în particular, mai ales că inspectoratul nu are cum să monitorizeze această activitate. “Meditaţiile particulare nu le poate opri nimeni, este însă imoral să faci meditaţii cu elevii clasei. Dacă aceste meditaţii, făcute cu elevii clasei pot fi stopate, ar fi minunat. Un copil care vrea să înveţe mai mult, nu poate fi oprit să meargă, însă nu e corect să meargă la profesorul clasei. Iar dacă Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj vrea să dea un ordin în acest sens, nu ştiu cum pot monitoriza aşa ceva. Cred că meditaţiile vor fi făcute în continuare”, a declarat Florinela Ponta, profesor de fizică. De acord cu această decizie este şi directoarea Violeta Dulubei. “Sunt total de acord cu această decizie. Într-adevăr, sunt unii profesori care fac meditaţii cu elevii de la clasa unde predau. Astfel, ei creează discuţii între elevii din clasa respectivă şi este mai bine aşa, să nu se facă meditaţii cu elevii de la clasă”, a precizat aceasta. Cu această decizie sunt de acord atât elevii, cât şi părinţii, care declară că se poate face carte şi fără meditaţii plătite. Mai mult decât atât, inspectorii şcolari au interzis profesorilor să promoveze şi să vândă anumite culegeri şcolare.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here