Își plătește amenda în rate

436

Decizie mai rară a magistraților, dar perfect legală odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal, un bărbat condamnat la plata unei amenzi penale de către Judecătoria Târgu Jiu primind acum acceptul instanței de a achita în rate sancțiunea respectivă. Stelian Marius Stan are de achitat 3000 de lei, după ce polițiștii l-au prins că s-a urcat la volan băut fiind. Omul s-a ales cu dosar penal, iar la instanță și-a recunoscut fapta, magistrații obligându-l să achite suma respectivă. Bărbatul s-a adresat însă Judecătoriei Târgu Jiu cu o nouă cerere și a obținut răspuns favorabil, magistrații dându-i voie să își achite amenda pe parcursul a doi ani. Rata lunară pe care acesta o are de achitat este de 125 de lei, cam cât la un televizor de fițe, Stan putând să conteste și decizia respectivă dacă nu este mulțumit de ea.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

 1. „Decizie mai rară a magistraților, dar perfect legală odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal”

  In primul rand, niciun COD PENAL din Romania nu a prevazut vreo esalonare a platii amenzii.

  In al doilea rand, aceasta posibilitate exista si in vechiul Cod de PROCEDURA penala si nu reprezinta o noutate adusa de noul Cod de PROCEDURA penala.

  Art. 425 (Vechiul Cod de procedura penala)
  Persoana condamnată la pedeapsa amenzii este obligată să depună recipisa de plată integrală a amenzii la instanţa de executare, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii.

  Când cel condamnat se găseşte în imposibilitate de a achita integral amenda în termenul prevăzut în alineatul precedent, instanţa de executare, la cererea condamnatului, poate dispune eşalonarea plăţii amenzii, pe cel mult 2 ani în rate lunare.

  Dar sa nu uitam ca matale asa iti faci toate articolele, din auzite, fara verificari, ca omul citeste orice si crede…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here