Își încălzesc locuințele cu sprijin de la stat

657

Mii de gorjeni au depus cereri și au solicitat ajutorul statului pentru încălzirea locuinței. „Astfel, au fost aprobate solicitări pentru ajutorul de încălzire cu combustibili solizi şi/sau petrolieri și urmează să se efectueze plata pentru 6.224 de beneficiari, totalizând 8.232.640 lei pentru tot sezonul rece 2021-2022 și pentru 5074 beneficiari de supliment pentru energie cu combustibili solizi şi/sau petrolieri în cuantum de 101.480 lei, aferent lunii noiembrie 2021”, a anunțat Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Gorj.
Instituția efectuează viramentul în contul primăriilor, urmând ca acestea să efectueze plata direct beneficiarilor. Pentru celelalte ajutoare de încălzire și suplimente (pentru energie termică, pentru gaze naturale și pentru energie electrică), cererile pentru solicitarea drepturilor au fost procesate la nivelul UAT-urilor, urmând ca până la finalul lunii decembrie acestea să fie centralizate la nivelul instituției noastre, împreună cu situațiile de plată emise de furnizori și certificare de către autoritățile locale, după care vor fi solicitate sumele necesare efectuării plăților către furnizori”, a precizat Natalia Moreanu, directorul AJPIS Gorj.
Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.
La momentul actual valoarea de referinţă, în funcţie de sistemul de încălzire utilizat este: 250 lei/lună, pentru gaze naturale, 500 lei/lună, pentru energie electrică și 320 lei/lună, pentru combustibili solizi şi/sau petrolieri.
Totodată, se acordă și un supliment pentru energie în sumă fixă, în cuantum de: 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică; 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale; 10 lei/lună pentru consumul de energie termică și 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri.
Suplimentul pentru energie se acordă lunar, pe tot parcursul anului și poate fi solicitat împreună cu ajutorul pentru încălzirea locuinţei sau separat. În situaţia în care singura sursă de energie utilizată este energia electrică, cuantumul suplimentului este de 70 lei/lună.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here