Işfan trimite brigada la Şcoala Padeş

355

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan, a anunţat, vineri, la conferinţa de presă organizată de prefectul Alin Văcaru, că nu va lăsa lucrurile neterminate la şcoala din Padeş, unde s-a depistat, în urmă cu o săptămână, focarul de pediculoză, opt elevi fiind găsiţi, la un control al DSP Gorj, cu păduchi.

Işfan a menţionat că nu a intrat încă în posesia raportului DSP, instituţie care a amendat conducerea şcolii cu 10.000 de lei, dar astăzi va trimite brigada la unitatea de învăţământ condusă de pedelistul Cristian Pora, pentru a vedea dacă elevii au condiţii pentru actul educaţional. IŞJ Gorj trebuie să amendeze, la rândul său, conducerea şcolii din Padeş care nu a făcut nimic pentru a sesiza existenţa focarului de pediculoză, asta din cauza unei răfuieli cu un doctor din localitate. A fost necesar ca părinţii elevilor să sesizeze presa că în şcolă sunt păduchi, ca să se ia măsuri. Pora a recunoscut doar că sunt păduchi în unitatea de învăţământ pe care o conduce, de la începutul acestui an de învăţământ, adică din septembrie, dar fiecare copil afectat s-a tratat cum a putut, dar până atunci a dat mai departe păduchii şi la alţi colegi. Elevii de la şcoala gimnazială din Padeş au condiţii inumane la toaletele pe care sunt nevoiţi să le folosească când sunt la ore şi fac sport într-o magazie.
A.Stoica

1 COMENTARIU

  1. Pai “brigada” a fost la Pades impreuna cu cei de la Sanepid. Cind au vazut cite nereguli au gasit cei de la DSP , au refuzat sa semneze actul care era comun si chiar au incercat sa ii influenteze pe cei de la DSP sa nu retina toate neregulile .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here