Ișfan, șeful IȘJ Gorj: “Un inspector va verifica sesizările de la Școala Bolboși! Postul de director va fi scos la concurs”

513

Inspectoratul Școlar Județean(IȘJ) Gorj a decis să intervină în incidentul apărut între câteva cadre didactice de la Școala Gimnazială Bolboși și directorul unității de învățământ, numit în funcție abia în luna ianuarie. Ion Ișfan, șeful IȘJ, a precizat, ieri, că tensiunile ridicate de la școala din Bolboși vor fi clarificate de un inspector școlar, ce va fi trimis în zonă.

Generalul a menționat, miercuri, că este la curent cu incidentele apărute în școală, că nu este de acord cu acestea, dar și că fiecare dintre salariații unității de învățământ trebuie să își vadă de cele stabilite în fișa postului. Ișfan a menționat că postul de director al unității de învățământ, ocupat în prezent de o persoană fără concurs, va fi vacantat în scurt timp.
Reamintim că, la IȘJ Gorj au ajuns din martie până în prezent mai multe sesizări legate de comportamentul directorului școlii, numit fără concurs la începutul lunii ianuarie 2017. Tensiunile au avut legătură și cu decontarea banilor pentru navetă pentru câteva dintre cadrele didactice ale școlii, dar și cu sancționarea incorectă a celor care și-au cerut drepturile. De altfel, sancțiunile au fost retrase la câteva zile după ce au fost publicate pe site-ul unității de învățământ. După ce nemulțumirile cadrelor didactice au apărut în spațiul public, părțile implicate și-au aruncat fel de fel de acuze în comentariile publicate pe site-ul Gorjeanul, fie ținând partea directorului Dumitru Laurențiu Șurcă, fie împotriva acestuia și a unor dascăli din școala Bolboși. Șocant este că, deși directorul a menționat public că nu va mai face asistențe la orele persoanelor cu care este în conflict, marți, a uitat ce a spus făcând audiență la una dintre profesoarele martore în dosarul în care este pârât.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here