Işfan, la instanţă şi cu Ministerul Educaţiei PSD

229

isfanProcesul lui Ion Işfan, fostul inspector adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, început în 2010 cu Ministerul Educaţiei, nu s-a finalizat nici acum, când Guvernul s-a schimbat iar Înalta Culte de Casaţie şi Justiţie a decis, în urmă cu câteva zile, ca dosarul să revină la rejudecare. Dosarul ,,Işfan vs. Ministerul Educaţiei” a revenit astfel pe rolul Curţii de Apel Craiova, fostul inspector fiind pregătit de o decizie favorabilă, de data aceasta, a magistraţilor din Bănie.

Işfan a iniţiat procesul cu Ministerul Educaţiei după schimbarea sa abuzivă din funcţia de inspector general adjunct al IŞJ Gorj. Acesta a dat în judecată Ministerul Educaţiei, procesul începând la Curtea de Apel Craiova. Pe parcurs, Ministerul emite o decizie prin care îl numeşte, timp de două zile, pe Işfan inspector din nou, asta pentru a-l putea da jos în aceiaşi manieră. Numirea surpriză a lui Işfan s-a făcut în august 2010, acesta aflând abia o jumătate de an mai târziu că a revenit pe funcţie în Inspectorat. ,,Pe 17 decembrie 2010 am aflat că am fost numit de ministru, inspector general adjunct conform încheierii de şedinţă din 29 octombrie 2010, în perioada 31 august-1 septembrie 2010. Tot atunci am fost înştiinţat că în 29 noiembrie am fost eliberat din funcţie începând cu 1 septembrie. Deci m-au pus pe funcţie două zile, în august-septembrie, şi m-au dat jos pe 1 septembrie”, a povestit, în ianuarie, anul trecut, amuzat, Işfan, care a continuat bătălia cu ministrul Funeriu.

Învingător la rejudecare

Işfan nu va renunţa la proces nici acum când lucrurile s-au schimbat, politic, la Ministerul Educaţiei, asta deoarece chiar instanţa de judecată a decis să rejudece procesul, trimiţând dosarul înapoi la Curtea de Apel Craiova. Işfan este astfel la un pas să îşi redobândească postul de inspector general adjunct al IŞJ Gorj, deşi se vehicula că ar fi în cărţi pentru cel de ,,general”, şi salariile pentru funcţia de conducere, din perioada 2009-2012. Işfan a fost, de asemenea, la un pas să devină secretar de stat al Ministerului Educaţiei, fiind preferat de fostul ministru Mang, pentru această funcţie.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here