Işfan l-a “răzgândit” pe Slivilescu

124

O vizită rapidă făcută ieri de şeful Inspectoratului Şcolar General la Slivileşti pentru a vedea cum stau lucrurile la “şcoala din mlaştină”, cea din satul Strâmtu, aşa cum o descria primarul Sorin Bucurescu, l-a făcut pe edil să renunţe la închiderea acesteia.

Ion Işfan a trecut dealurile până în comuna lui Bucurescu pentru a se convinge direct la faţa locului despre realitatea din teren, cele văzute acolo făcându-l şi pe “general” să afirme că “există probleme”, dar care nu sunt atât de mari precum cele descrise de primar. Pe seceta de acum mlaştina despre care a vorbit primarul ca loc pe care este ridicată şcoala nu este vizibilă, dar, pe pereţi, vopseaua scorojită reprezintă o dovadă a umidităţii din sălile de curs. Lucrurile vor rămâne deocamdată aşa, pentru anul viitor fiind luată în calcul varianta ridicării unei noi construcţii, aşa cum şi-a dorit şi primarul.
“Am convenit să începem anul acesta în aceiaşi locaţie, după un proces de igienizare ce se va încheia până pe 10 septembrie. Cei 42 de copii care merg aici la grădiniţă şi în ciclul primar nu vor mai face naveta, aşa cum se intenţiona. Domnul primar a fost de acord cu rămânerea copiilor aici, iar eu i-am promis că vom căuta soluţii pentru a face rost de fondurile cu care în 2013 să ridicăm o clădire nouă, cu două sau trei săli de clasă, clădire care să nu mai aibă problemele pe care le are construcţia de acum”, a menţionat inspectorul şcolar general.
Gelu Ionescu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here