Ișfan are un nou adjunct cu delegație

351

Noi schimbări la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Marian Staicu, cel care a ocupat în ultimele luni funcția de inspector școlar general adjunct, a fost înlocuit cu Daniel Mocioi, proaspăt numit la începutul acestei luni director la Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” din Târgu-Jiu. Mocioi este și unul dintre candidații care au participat în toamna anului trecut la concursul pentru postul de inspector școlar general adjunct organizat de Ministerul Educației.

În toamna anului 2016, când postul de adjunct al IȘJ Gorj a fost concurs, în cursa pentru ocuparea acestuia s-au înscris cinci candidați: Bogdan Constantin, Romeo Prunescu, Daniel Mocioi, Maria Ganea și Maria Cochină. Dosarele a trei dintre aceștia – Maria Cochină, Romeo Prunescu și Maria Ganea – au fost însă respinse de MENCȘ, astfel că în cursă au rămas doar doi candidați: Daniel Mocioi și Bogdan Constantin. Cei doi trebuiau să treacă de trei probe pentru a promova concursul: evaluarea curriculumului vitae, rezolvarea unui test-grilă și susținerea unui interviu în fața comisiei de concurs. În cadrul primei probe s-au analizat și s-au evaluat rezultatele obţinute în educaţie şi formare, aptitudinile şi competenţele personale ale candidatului. În cadrul celei de-a doua probe, candidații au trebuit să rezolve un test-grilă, utilizând calculatorul, în maximum 50 de minute; această probă a constat în rezolvarea a 10 itemi de management educaţional şi de legislaţie şcolară, dintre care 4 itemi de management educaţional în limba română, 2 itemi de management educaţional în limba străină aleasă de candidat şi 4 itemi de legislaţie şcolară în limba română, fiecare item rezolvat corect fiind punctat cu 0,85 puncte și expedierea la o adresă de e-mail indicată de comisia de concurs a testului-grilă rezolvat, punctată cu 1,50 puncte. În cadrul celei de-a treia probe, cea a interviului, s-au apreciat aspecte privind: calitatea şi susţinerea ofertei manageriale (originalitatea, specificitatea, adecvarea la situaţiile concrete din judeţ, precum şi răspunsurile la întrebările referitoare la inspecţia şcolară, procesele de asigurare a calităţii, aplicarea legislaţiei generale şi specifice în toate domeniile funcţionale inspectoratului şcolar, în conformitate cu atribuţiile ce îi revin, managementul educaţional şi normele deontologice specifice profesiei şi funcţiei), și prezentarea studiului de caz (analiza unei/unor situaţii concrete dificile/dilematice/de criză întâlnite la nivelul judeţului şi prezentarea unor posibile strategii manageriale pentru soluţionarea acestora). Nici Daniel Mocioi și nici Bogdan Constantin nu au reușit să treacă cu brio de toate cele trei probe. Mocioi a trecut cu bine de primele două probe, dar a picat-o pe cea de-a treia. Deși nu a promovat concursul, Mocioi tot a ajuns inspector școlar general adjunct, chiar dacă cu o întârziere de câteva luni, el fiind delegat de Ministerul Educației pe această funcție începând cu data de 31 ianuarie 2017. Mocioi a mai participat anul trecut și la concursul pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct din învățământul preuniversitar. Acesta a concurat pentru postul de director adjunct de la Colegiul Tehnic ”Henri Coandă”, însă nu a reușit să obțină postul, deși a fost declarat admis. A fost numit însă director prin detașare în interesul învățământului la Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” Târgu-Jiu, post rămas neocupat în urma concursului.

Cinci adjuncți în mai puțin de trei ani
În ultimii ani, pe postul de inspector școlar general adjunct al IȘJ Gorj s-au succedat mai mulți profesori. Din august 2014 până în iunie 2015, această funcție a fost ocupată de Petre Nanu. Din septembrie 2015, în locul acestuia a fost numită Dorina Popescu, care la data respectivă ocupa funcția de director la Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” din Târgu-Jiu. Niciunul dintre cei doi nu a dorit să participe la concursurile organizate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pentru postul de adjunct din cadrul IȘJ Gorj. Dorina Popescu a ocupat acest post până în iunie 2016, când a fost înlocuită cu Maria Cochină. Detașarea acesteia din urmă pe funcție a încetat la mijlocul lunii octombrie a anului trecut, iar din noiembrie 2016 și până în prezent postul de inspector școlar general adjunct a fost ocupat de Marian Staicu.
Roxana Lupu

1 COMENTARIU

  1. Acest trepadus a ajuns director si inspector datorita scumpei lui nevasta fara a fii capabil sa promoveze nici unul dintre concursurile pe care a optat si sa inscris. Noroc cu NEVASTA care lucreaza la Consiliul Judetean si este “secretara” lui Ciprian Florescu. Asa se promoveaza in inspectoratul gorjean fara valiare doar pe cumetriile “nevestei”Daca nu ma credeti puteti cere un punct de vedere Consiliului Judetean cine si unde lucreaza dna Mocioi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here