Iriza l-a căutat degeaba pe manager: ,,Țara arde și Ciobotărică se piaptănă în Anglia”

342

Ședința AGA a CEO nu s-a mai organizat ieri, deși toți gorjenii erau cu sufletul la gură legat de mutarea sediului companiei în Capitală, decizie care ar fi trebuit să se ia luni. Asta, pentru că, managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciobotărică a fost nevoit să părăsească țara pentru o sindrofie la care trebuia să fie prezent în Anglia. Drept urmare, ședința AGA va avea loc la o dată încă necunoscută nici măcar de parlamentarii interesați de soarta CEO.

,,În mod inexplicabil, ședinta Adunării Generale a Acționarilor de la CEO a fost amânată pentru o dată ulterioară. Din păcate, în jurul CEO continua să plutească o secretomanie inadmisibilă, având în vedere că vorbim de cea mai mare companie de stat din România, de care depinde evoluția economică și socială a unei întregi regiuni. Colac peste pupăză, astăzi(n.r. ieri), când m-am prezentat la sediul CEO, așa cum am promis, am aflat că managerul general interimar Ciobotărica este plecat la un simpozion, în Anglia. Gorjul fierbe, CEO e la cotitură, și Ciobotărică se ține de simpozioane”, a scris, revoltat, pe o rețea de socializare, deputatul Scarlat Iriza. Parlamentarul a menționat că situația CEO este gravă atât timp cât compania vinde energie la prețuri extrem de mici care nu acoperă costurile de producție. Parlamentarul susține, de asemenea, că noua conducere a CEO ar vrea să mute Divizia Energetică la Craiova și să lase în Gorj doar Divizia Minieră.

MW cu 2 lei
Nu este singurul care gândește astfel, legat de situația proastă a companiei, și Nicu Davițoiu, președintele MP Gorj a avut, ieri, o opinie similară. ,,Săptămâna trecută, CEO a vândut 2000 de megawați cu 78 de lei, acum două săptămâni cu 2 lei megawatt-ul. La finalul săptămânii am importat 700-800 megawați și asta pentru utilajele de la Craiova. Pe primele două luni CEO este pe pierderi cu câteva milioane de lei. Cred că grevele din Târgu-Jiu nu au impresionat, deoarece au avut iz politic”, a spus Davițoiu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here