Iriza îl critică pe Dian pentru susținerea inculpatului Ciurel

168

Senatorul ALDE, Scarlat Iriza,face prin intermediul unui comunicat de presă acuzații extrem de dure la adresa lui Dian Popescu. Parlamentarul susține ca a apelat la acest demers având în vedere tensiunile generate, în ultima perioadă, în interiorul organizaţiei judeţene a ALDE de către copreşedintele Popescu.
“De la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 până în prezent, copreşedintele Dian Popescu a refuzat să se mai implice în conducerea organizaţiei judeţene a ALDE, în soluţionarea problemelor membrilor acesteia şi în sprijinirea aplicării programului de guvernare asumat la nivel central de ALDE şi PSD.
Din păcate, Dian Popescu s-a concentrat exclusiv, prin demersuri făcute la nivelul conducerii PSD şi a Guvernului, pentru reînscăunarea inculpatului Laurenţiu Ciurel ca manager general al Complexului Energetic Oltenia, în speranţa că, odată cu această promovare, Ciurel îl va ajuta să-şi rezolve, pe căi ilegale, problemele financiare cu care Dian Popescu se confruntă de mai mult timp, şi care au contribuit şi la condamnarea sa penală definitivă de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Ţin să-i solicit, şi pe această cale, lui Dian Popescu, să se ocupe de conducerea partidului, de rezolvarea problemelor membrilor ALDE Gorj şi de sprijinirea aplicării programului de guvernare. Eforturile sale de reînscăunare a lui Ciurel în fruntea CEO sunt inutile, deoarece:
–         Ciurel a pierdut toate procesele în care a solicitat întoarcerea sa în fruntea CEO
–         Potrivit unor legi în vigoare, Ciurel nu mai poate fi manager general la CEO timp de 5 ani
–         Ciurel este inculpat pentru fapte săvârşite în activitatea sa managerială de la Complexul Energetic Rovinari
–         CEO s-a constituit parte civilă împotriva lui Ciurel, în Dosarul Şova, deci ar fi absurd să se întoarcă Ciurel manager general şi să se judece cu el însuţi
–         Marea majoritate a angajaţilor CEO nici nu vor să audă de întoarcerea în funcţie a acestui manager profund abuziv, care a provocat pierderi uriaşe celei mai mari companii de stat din România.
În situaţia în care Dian Popescu va continua să se ocupe exclusiv de rezolvarea problemelor personale ale lui Laurenţiu Ciurel, există riscul dezintegrării organizaţiei judeţene a ALDE Gorj“, se arată în comunicatul lui Iriza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here