Iranul va produce o versiune îmbunătăţită a rachetei Sejil

396
rachetaIranul va produce o versiune îmbunătăţită a rachetei sale Sejil, capabilă să atingă Israelul, a declarat generalul Hossein Salami, comandant al forţelor aeriene ale Gardienilor Revoluţiei, citat de agenţia Irna. “O nouă generaţie îmbunătăţită şi ultradezvoltată va fi produsă”, a declarat generalul Salami, fără a oferi alte detalii.
“Sejil are o rază potrivită, o putere de distrugere şi o precizie suficientă şi este considerată unul dintre sistemele balistice cele mai dezvoltate (…). Este cea mai bună armă de care dispun forţele armate iraniene”, a adăugat acesta. “Puterea balistică a ţării este fără limită. Producţia de rachete este iraniană, iar numărul lor creşte în fiecare zi”, a insistat oficialul militar.
Iranul a organizat duminică şi luni manevre balistice cu tiruri de rachete Shahab-3, cu o rază de acţiune declarată de 1.800 de kilometri, iar Sejil, cu două etaje şi folosind combustibil solid cu o rază de 2.000 de kilometri.

Statul evreu se află la o distanţă de 1.000 de kilometri de Iran.

Statele Unite au apreciat luni că aceste tiruri sunt acţiuni clasice de provocare, care nu fac decât să consolideze coeziunea internaţională faţă de Republica Islamică înaintea discuţiilor cruciale pe tema dosarului nuclear prevăzute pentru joi la Geneva. Mai multe state europene, în special Franţa şi Marea Britanie, au calificat aceste tiruri drept îngrijorătoare. Moscova s-a declarat la rândul său “îngrijorată” de testele balistice ale Teheranului.
Selecţie, Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here