ÎPS Irineu a vizitat micuții de la o creșă și o grădiniță din Târgu Jiu

1224

În ziua de miercuri, 13 martie 2024, la invitația părintelui Gheorghe Gomoi, Înaltpreasfințitul Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a vizitat Creșa „Sf. Ecaterina” și Grădinița „Sf. Stelian”, din municipiul Târgu Jiu. În prezența doamnelor directoare Mihaela Băcărin și Claudia Cârstoc și a cadrelor didactice, Părintele Mitropolit Irineu a binecuvântat copiii celor două centre educaționale. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a asigurat conducerea administrativă de tot sprijinul moral și material pentru ca toți copiii care optează pentru creșă sau grădiniță să beneficieze de cele mai bune condiții.
Creșa „Sf. Ecaterina” a fost înființată în anul 2023 de către Fundația Națională Pentru Copii și Tineret „Ecaterina Teodoroiu”, ONG aflat sub patronajul Mitropoliei Olteniei și răspunde solicitărilor de servicii pentru o educație antepreșcolară de calitate, asigurând un program variat de activități adaptate individual la nevoile fiecărui copil. Activitatea acestei creșe se desfășoară în orașul Târgu Jiu, într-o locație de pe Strada Dobrogeanu Gherea, nr. 33. În prezent, administratorul Creșei „Sf. Ecaterina” este părintele Gheorghe Gomoi.
Grădiniţa „Sfântul Stelian” a fost înființată în anul 2014 și funcţionează sub patronajul Mitropoliei Olteniei, fiind coordonată de Asociaţia Vasiliada, filiala Târgu-Jiu.
Preşcolarii sunt implicaţi în activităţi educative frumoase şi folositoare, dar şi în activităţi extracurriculare, precum acţiuni de recreere, sportive, ateliere de creaţie, pentru dezvoltarea abilităţilor practice, imaginaţiei şi creativităţii. Sediul grădiniței se află în orașul Târgu Jiu, pe Strada Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr. 9. În prezent, administratorul Grădiniței „Sf. Stelian” este părintele Ciprian Sârbu.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here