IPJ Gorj şi Casa de Pensii MAI, acuzate că îşi bat joc de un cetăţean american

464

De aproape o lună de zile, familia unei persoane decedate din satul Hobiţa, comuna Peştişani, încearcă, fără succes însă, să intre în posesia ajutorului de înmormântare pentru defunctul Vasile Sprâncenatu. Fiica decedatului, Felicia Sprâncenatu, venită din America pentru a-şi îngropa părintele, a fost pusă pe drumuri de la Târgu-Jiu la Bucureşti şi retur pentru a depune actele necesare şi a încasa ajutorul în valoare de cel puţin 2200 de lei. Deşi a trecut o lună de la moartea tatălui ei, femeia nu reuşeşte în ruptul capului să se descurce prin birocraţia impusă de autorităţile care se ocupă de acordarea banilor pentru fostul pensionar MAI.

Vasile Sprâncenatu a decedat la vârsta de 80 de ani. Era pensionar MAI şi servise statul mai bine de trei decenii. Ultima oară fusese angajat al Inspectoratului General al Miliţiei la Bucureşti. S-a retras în satul natal, la pensie, loc în care a decedat. Luase lunar peste 2000 de lei pensie pentru munca prestată în slujba Miliţiei. Fiica, unicul copil, se stabileşte în America, iar el ajunge să moară în casa surorii lui de la Hobiţa. Trece în lumea de dincolo pe 8 ianurie 2014 în condiţii suspecte, fiica cerând ca înainte de înhumare corpul lui Vasile Sprâncenatu să fie supus la două autopsii existând supiciuni legate de cauza decesului. Rezultatele autopsiilor nu sunt încă cunoscute, probele fiind încă analizate.

Primg227oblema pasată la Bucureşti
Între timp, fiica încearcă să obţină ajutorul de înmormântare, după ce se ocupă de înhumarea tatălui său, care ajunge în pământ după 11 zile de la deces. Depune actele pe 20 ianuarie la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj care o direcţionează spre Casa de Pensii Sectorială a MAI din Bucureşti. Felicia Sprâncenatu pleacă în capitală pentru a facde cele necesare pentru a intra în posesia ajutorului în cauză. Ajunsă la Casa de Pensii a MAI se loveşte însă de o oarecare opacitate a unei funcţionare de aici care o trimite înapoi la IPJ Gorj pe motiv că decedatul încasase pensia din judeţul în cauză. Fiica se întoarce înapoi în Gorj şi se adresează MAI, chiar ieri, fiind îndrumată spre Serviciul Financiar al IPJ Gorj. De aici, după trei ore de aşteptate, este sfătuită să plece iar la Bucureşti dându-i-se o adresă în care se susţine că instituţia care trebuie să acorde ajutorul de deces este Casa de Pensii a MAI.

,,Nu ştiu dacă al doilea drum făcut la Bucureşti va rezolva problema”
Pus pentru a doua oară pe drumuri, cetăţeanul american este convins că nu va primi nici de data aceasta ajutorul cerut conform legii. ,,Pentru orice alte categorii de pensionari acordarea ajutorului se face în cel mult două zile. Pentru cei ca tatăl meu urmaşii sunt umiliţi şi tracasaţi fără noimă. Cred că în orice altă ţară nu se întâlneşte o asemenea bătaie de joc”, a declarat, revoltată, Felicia Sprâncenatu.
Femeia suţine că a întâmpinat probleme birocratice şi în ce priveşte pensia tatălui său pe ultima lună de viaţă. ,,Mi s-a spus că poate o voi primi spre sfârşitul lui martie dar, mi s-a indicat să nu sper prea mult”, completează femeia.
Anamaria Stoica  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here