IPJ Gorj: ”Evită anturajul persoanelor agresive”

2063

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a lansat, ieri, campania media informativ-preventivă „10 de zile de mesaje preventive pentru siguranţa elevilor”.

”Pentru anul şcolar 2019-2020, prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor este una din priorităţile Poliţiei Române stabilite în activitatea de prevenirea a  criminalităţii, derulată prin structurile sale de specialitate. Şcoala este, alături de familie, un mediu important de formare al caracterelor tinere, de asimilare a unor cunoştinţe teoretice, dar şi de socializare şi de educare. Siguranţa elevilor şi a personalului didactic în incinta  unităţilor de învăţământ preuniversitar şi în zona adiacentă acestora constituie una dintre condiţiile fundamentale pentru  organizarea unui proces educaţional de calitate, performant. Totodată prevenirea conduitelor violente în rândul minorilor şi aplicarea cu operativitate a unor măsuri de corecţie pentru minorii autori de infracţiuni,  pot determina cu un grad mare de reuşită formarea unor generaţii de tineri care resping tentaţiile ilicite şi anturajele delincvente. Scopul  campaniei este informarea antivictimală şi antiinfracţională a elevilor  din judeţul Gorj”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj.  Campania se derulează până pe 20 septembrie 2019.

Tema zilei de astăzi: SPUNE STOP VIOLENȚEI!

Potrivit polițiștilor, respectarea normelor sociale nu poate fi impusă prin constrângere. Conştiinţa fiecărei persoane stă la baza deciziei de a respecta sau nu o regulă socială. Cel care încalcă normele sociale se supune sancţiunii opiniei publice, fiind considerat lipsit de educaţie şi evitat de către ceilalţi. Însă, cel care le respectă este considerat, din start, un învingător care a jucat „fair-play” şi a câştigat. ”Pentru a nu fi rănit: evită anturajul persoanelor agresive, violente; manifestă prudenţă faţă de persoanele care incită la violenţă, acestea îţi pot aduce neplăceri în raport cu legea; nu te angrena în discuţii contradictorii şi nu folosi cuvinte şi gesturi obscene care pot degenera în conflicte; încearcă să-ţi controlezi emoţiile şi comportamentul în situaţii limită; nu consuma alcool sau droguri; atenţie la bunurile care sunt în preajma ta şi nu-ţi aparţin, pentru că dacă le deteriorezi vei fi cercetat pentru infracţiunea de distrugere; daca eşti martorul unei infracţiuni sau dacă ai observat persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică sau comit infracţiuni, sună la Poliție”, acestea sunt doar câteva dintre recomandările polițiștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here