IPJ Gorj, cu porţile deschise pentru o zi

340

porti deschise (10)Armamentul din dotare, maşinile de poliţie, maşinile cu radar, câinii poliţişti sau chiar sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, toate acestea nu mai sunt necunoscute pentru mai mulţi micuţi de la şcolile din municipiul Târgu-Jiu. Aceştia au participat ieri la „Ziua Porţilor Deschise” la IPJ Gorj, eveniment organizat în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”.

Anual, timp de o săptămână, poliţiştii gorjeni organizează o serie de acţiuni de conştientizare a cetăţenilor despre modul în care se pot feri de porti deschise (6)diferite infracţiuni, acţiuni reunite sub denumirea generică de „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Prima zi, cea de ieri, a fost „Ziua Porţilor Deschise” la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Cu această ocazie, zeci de copii, elevi la şcolile din municipiu, au avut curiozitatea să participe şi să afle câte ceva despre viaţa de poliţist. Pe micuţi cel mai mult i-au impresionat câinii poliţişti care, împreună cu antrenorii lor le-au făcut câteva demonstraţii. Nici standul cu arme şi efecte din dotare nu a fost uitat de elevii care s-au înghesuit să vadă pe viu cum arată o armă adevărată.

„Mascaţii” au făcut exerciţii demonstrative

porti deschise (8)O mică expoziţie cu arme dar şi maşini dotate pentru diferite intervenţii, toate au putut fi admirate în curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. De asemenea au fost prezentate birourile de proximitate, Serviciul Rutier, laboratorul criminalistic, dispeceratul, iar angajaţii Departamentului de Poliţie Intervenţii Rapide au făcut mai multe demonstraţii de autoapărare. Activităţile vor continua pe parcursul întregii săptămâni, aceasta fiind a V-a ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii” organizată la IPJ Gorj. Se vor organiza întâlniri cu copiii din diferite şcoli dar şi cu minorii încadraţi în casele de tip familial de pe raza municipiului Târgu-Jiu, cu care oamenii legii vor discuta despre delincvenţa juvenilă, răspunderea juridică a minorului şi condiţiile răspunderii penale.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here