IPJ Gorj: Activități de prevenire a furturilor din locuințe

558

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Gorj au marcat Ziua Europeană de Prevenire a Furturilor din Locuință, prin activități informativ-preventive, desfășurate în municipiul Târgu Jiu, respectiv zona piețelor, strada Victoria Pietonal, precum și Parcul Central.

Astfel, polițiștii au distribuit flyere și au oferit recomandări preventive potențialelor victime ale infracțiunii de furt din locuință, care au vizat conștientizarea populației asupra riscurilor la care se expun, atunci când nu își securizează locuințele, în momentul părăsirii domiciliului.
Printre recomandările preventive adresate de polițiști, cetățenilor li s-a transmis să nu comunice datele despre plecarea de acasă pe rețelele de socializare, fiind principala modalitate prin care se vulnerabilizează în fața infractorilor.
Scopul acțiunii derulate de IPJ Gorj a fost conștientizarea, de către cetățeni, a necesității adoptării unor măsuri de autoprotecție și a unei atitudini prudente față de locuință și bunurile proprii, neglijența proprietarului fiind, de cele mai multe ori, principalul avantaj al infractorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here