IPJ Gorj: 700 de amenzi aplicate șoferilor și zeci de permise auto au fost reținute

781

În perioada 14 -18 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au acționat, pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și a vizibilității elementului polițienesc. Astfel, în această perioadă, polițiștii au acționat în vederea depistării conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, consumă alcool sau substanțe psihoactive, a celor care utilizează telefonul mobil la volan, fără un dispozitiv de tip ,,mâini libere’’ precum și a celor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor.

„Atât bicicliștii cât și pietonii au fost în atenția oamenilor legii, principalul obiectiv fiind acela de a-i conștientiza cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu respectă normele legale.
În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au aplicat 700 de sancțiuni contravenționale, din care 400 pentru depășirea limitei legale de viteză, 12 pentru conducerea unui autoturism, pe drumurile publice, de către o persoană care se află sub influența alcoolului, 3 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 3 pentru neacordarea de prioritate pe un tronson de drum prioritar, 2 pentru comportament agresiv în trafic, iar 121 au fost aplicate pietonilor și 158 bicicliștilor care au încălcat regulile de circulație. De asemenea, au fost constatate în flagrant delict 14 infracțiuni în domeniul circulației rutiere. Ca măsuri complementare, au fost reținute 61 de permise de conducere (12 alcool, 40 viteză, etc). De precizat este faptul că în perioada menționată nu a fost înregistrat niciun accident de circulație grav”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here