Iordănescu, recomandat de experienţa ca secund

299

Edi Iordănescu a venit la Târgu Jiu fără experienţă ca antrenor principal la timona unei echipe de Liga 1, fiul selecţionerului României având doar câteva jocuri la conducerea Stelei în postura de interimar. Cu toate acestea, Iordănescu junior spune că este pregătit şi poate face faţă campionatului intern. Acesta aduce drept argumente pregătirea sa, una pe care, recunoaşte, mulţi antrenori tineri nu au avut puterea de a şi-o susţine din propriul buzunar: „Am făcut eforturi financiare, poate a fost şi un lux pentru că nu toţi antrenorii tineri pot să-şi permită acest lucru, să merg permanent afară, să mă documentez, să particip la seminarii şi toate cursurile mi le-am suportat”, a declarat Iordănescu la numirea sa în funcţie la Pandurii.
Tehnicianul echipei gorjene îşi trece în dreptul său ca şi atuuri experienţele avute ca antrenor secund, însă la un nivel înalt, în Champions League şi Europa League: „Aş vrea să nu fie trecut cu vederea şi parcursul meu ca antrenor secund. În trei rânduri cupe europene, o primăvară europeană, cu Steaua şi Vaslui, în condiţiile în care am întâlnit nişte adversari de marcă precum Napoli, Liverpool, Fenerbahce, Inter. Au fost nişte experienţe extraordinare care pe mine m-au ajutat foarte mult în a progresa”, a mai declarat Edi Iordănescu.
Proiectul pe care Edi Iordănescu îl are la Pandurii nu se leagă doar de prima echipă, ci şi de cea de-a doua, acolo unde tinerii din propria pepinieră aşteaptă o şansă de a se face remarcaţi şi de a prinde un loc în lotul pentru Liga 1. „Voi analiza şi ce mai avem şi pe la Centrul de Copii şi Juniori şi echipa a doua. Veţi vedea că nu sunt vorbe în vânt, nu sunt clişee, eu voi pune foarte mult accent pe centrul de copii şi juniori, îi voi da atenţie. Aici s-a creat un brand deja, s-au creat jucători şi le voi da credit. Voi fi aproape de ei, îi voi urmări şi la jocuri, la anumite antrenamente, voi fi în permanent contact cu cei ce se ocupă de echipa a doua şi centrul de Copii şi Juniori. Vor veni periodic şi pe la echipa mare, la antrenamente. Doresc să vadă şi să simtă ce înseamnă pulsul echipei mari şi jucători profesionişti. Vom vedea şi acolo ce avem”, a declarat Edi Iordănescu despre ceea ce îşi propune să facă la Pandurii în privinţa tinerilor de la echipa a doua.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here