Iordănescu jr. duce Pandurii la Izvorani

347

Noul antrenor al Pandurilor vine şi cu o nouă locaţie pentru cantonamentele echipei gorjene. În această iarnă, pe lângă tradiţionalul stagiu din Turcia, Pandurii va avea şi un cantonament la Izvorani.

Programul de pregătire din această iarnă al Pandurilor este structurat pe două stagii, unul intern şi altul extern, Edi Iordănescu optând pentru cantonamentul din România pentru Complexul Olimpic de la Izvorani.
“În mare parte avem bătut calendarul. Am început să lucrez la el de câteva zile. Va fi un prim stagiu de pregătire în România, foarte probabil la Centrul Olimpic de la Izvorani, unde ne vom concentra pe acumulări fizice şi, în paralel, vom face şi pregătire tactică”, a anunţat antrenorul Pandurilor la conferinţa de presă de la prezentarea oficială. Complexul Olimpic “Sydney 2000”, unde Pandurii vor face primul stagiu de pregătire, este amplasat la 33 km nord de Bucureşti, pe malul lacului Snagov, în satul Izvorani, şi dispune de o bază de pregătire la nivel internaţional, având cele mai moderne mijloace de comunicare şi confort. Locaţia este destinată în primul rând pregătirii loturilor naţionale şi olimpice, dar şi a echipelor de club, atât din ţară cât şi din străinătate.

stadion izvorani“Nu lucrez mecanic!”
Tehnicianul Pandurilor vrea să-şi pună jucătorii să lucreze şi cu mintea, nu doar cu piciorul, Iordănescu junior anunţând deja pentru stagiul de la Izvorani o serie de şedinţe în care doreşte să îşi prezinte filosofia jocului şi sarcinile tactice pe care vrea să le impună: “Este foarte important, din punctul meu de vedere, să reuşim să avem un numitor comun, să fie o filosofie comună, jucătorii să înţeleagă exact ce aşteptări am de la ei, să vadă filosofia de joc, să nu facă nimic întâmplător. Pentru asta nu vor lipsi şedinţele teoretice, practic cu asta vom începe. Jucătorii trebuie să înţeleagă, să conştientizeze, nu sunt genul de antrenor care să lucreze mecanic, dacă se lucrează mecanic, nu poate să apară progresul. Lucrăm şi analitic, dacă este nevoie, individual, cu fiecare. Este foarte important ca ei să înţeleagă ce doresc de la ei, cum interpretăm jocul, cele patru faze ale jocului, apărare, atac, tranziţie pozitivă şi tranziţie negativă. Pun foarte mult preţ pe disciplină, în general, dar şi pe disciplina tactică. Pentru mine un jucător poate să fie de valoare, dar trebuie să ţină cont de sarcinile tactice şi să le respecte”, a mai declarat Edi Iordănescu.

Şase jocuri în Turcia
După ce lucrurile vor fi puse la punct în pregătirea fizică şi cea teoretică în stagiul de la Izvorani, Edi Iordănescu va trece la proba practică a jocului. Noul antrenor al Pandurilor şi-a creionat un program care include şase jocuri de verificare pentru cantonamentul ce va avea loc în Antalya: “Al doilea stagiu va fi în Turcia, atunci foarte mult accent se va pune pe partea tehnică-tactică şi vom avea un număr de jocuri amicale. Şase jocuri de verificare am reuşit eu să creionez, să le încadrez în acea perioadă. Mi-aş fi dorit unul sau două în plus, dar în acelaşi timp avem şi alte priorităţi. Vreau ca atunci când începe seria de jocuri deja în mare echipa, jucătorii, să înţeleagă ce vreu de la ei, să putem să punem în practică şi atunci când este nevoie să intervenim şi să corectăm. Apoi ne întoarcem pentru Cupa Ligii şi debutul în campionat”, a explicat fiul selecţionerului României.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here