Iordănescu jr.: “Am disponibilitate totală pentru Pandurii”

505

Incertitudinea de la Pandurii Târgu Jiu se prelungește nepermis de mult. Oficialii gorjeni nu au luat o decizie în privința băncii tehnice și, implicit, nu s-au mișcat deloc pe piața transferurilor, deși mai sunt mai puțin de două săptămâni până la reunirea lotului.
Edi Iordănescu stă în stand-by și așteaptă rezolvarea problemelor financiare.

Pandurii trage să moară, iar cei care conduc destinele echipei parcă stau la priveghi.
Cu multe datorii și cu banii din drepturile tv din vară deja acontați de creditori, Pandurii are nevoie de o injecție de capital salvatoare. Reprezentatul clubului din Consiliul de Administrație sunt implicați în campania electorală, iar Narcis Răducan, pe post de președinte la Târgu Jiu, e doar un simplu ordonator de plăți.
E clar că nu se mișcă nimic până după alegeri, dar de săptămâna viitoare, după ce șefii actuali vor fi iar înscăunați, nu e imposibil să se anunțe falimentul la Pandurii.
Edward Iordănescu, cu contractul expirat, așteaptă să vadă încotro se îndreaptă lucrurile la Târgu-Jiu.
„Sunt multe întrebări al căror răspuns nu pot să-l dau eu. Mi-am arătat disponibilitatea, am sufletul în continuare lângă echipă, am cunoscut oameni deosebiţi acolo, am făcut performanţă, am trăit momente frumoase, sunt multe lucruri ce nu pot fi uitate, lucruri care m-au marcat. Am avut o echipă frumoasă, însă care se poate destrăma. Am disponibilitate totală pentru Pandurii dacă lucrurile se vor rezolva.
Timpul este duşmanul principal, dacă într-un timp relativ foarte scurt se vor rezolva sunt şanse de continuitate.
Timpul trece, strategia trebuie făcută, timpul nu aşteaptă, sunt multe detalii de pus la punct, campania de transferuri, trebuie securizate contractele, trebuie făcută strategia pre competiţională.
Factorii de decizie ştiu, acum mingea este în terenul dânşilor, nu mai depinde de mine”, a declarat Edi.
Dar dacă oficialii gorjeni nu-l mai vor pe Edi Iordănescu, în ciuda declarațiilor de iubire și nu vor să anunțe asta pentru a nu cădea în dizgrația electorală a fanilor ?
Dacă e un antrenor prea scump pentru posibilitățile tot mai reduse ale echipei ?
Sau pur și simplu așteaptă să le pice niște bani din vreun transfer pentru a-l convinge pe Iordănescu jr..

„Să avem control pe balanța financiară”
Cel mai eficient tehnician din istoria pandurilor, Edward Iordănescu, vrea să știe pe ce bani se bazează clubul înainte de a începe un nou mandat la Târgu Jiu.
E clar că banii nu vor mai fi aceeași ca la startul ediției trecute, iar Pandurii are nevoie de a-și scădea mult cheltuielile pentru a supraviețui.
Dar banii aceia puțini trebuie să existe, nu doar să fie promiși.
„Participarea în cupele europene m-ar stimula să continui, dar nu îmi aştern semnătura pentru a crea iluzii şi speranţe pentru fani şi să nu putem avea reuşite. Nu deţin bagheta magică, nu pot face minuni. Ştim că în România sunt probleme, majoritatea cluburilor traversează perioade dificile, dar ultimul salariu a fost luat în decembrie. Sunt 4-5 luni de salarii de acoperit, şi trebuie să avem ceva concret pentru la anul. Vorbim de un buget.
I-am spus şi lui Narcis, dacă eram sub contract mergeam până puneam lacătul, nu aş fi abandonat corabia dacă eram în mijlocul proiectului, dar acum este un nou început. Este nevoie de anumite garanţii. Să ştiu că ne bazăm pe o anumită sumă, vreau să avem control pe balanţa financiară”, a mai spus Edi.

Dan Nistor, pe lista lui Andone
Căpitanul Dan Nistor ar putea fi o sursă de venit în această vară pentru olteni. Nistor este dorit de Ioan Andone la Dinamo și Pandurii ar putea scăpa de un salariu mare și, în același timp, ar putea băga și ceva în cont.
Asta dacă nu cumva jucătorul poate pleca liber de contract de la Târgu Jiu. Edi spune că a evitat să influențeze deciziile jucătorilor. „Am evitat să contactez jucătorii, s-au legat sentimente, dar nu am vrut să agit jucătorii. Existând posibilitatea că nu va fi continuitate, chiar nu o să vorbesc cu jucătorii. Ei din dorinţa de a şti ce perspective sunt aici, încearcă să afle informaţii. Citesc şi ei prin presă speculaţii, dar eu chiar nu am ce să le spun. Nu depind de mine lucrurile.
Rezultate poţi produce când ai stabilitate, echilibru. Acum sunt probleme care nu le pot influenţa. Sunt doar spectator.
Dacă se rezolvă problemele şi îmi doresc asta, atunci aş fi de acord să continui un proiect început acum un an şi jumătate”, a mai declarat Edward Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here