Ionel se pare că-şi pierde minţile! – Ariton pregăteşte debarcarea lui Manţog de la Turceni

127

deschidereTot mai multe surse din interiorul Partidului Democrat- Liberal susţin că aceasta este ultima săptămână în care Ionel Manţog mai ocupă funcţia de director economic în cadrul Complexului Energetic (CE) Turceni.

Aceleaşi surse susţin că cel care nu-l mai doreşte pe această poziţie pe Manţog este actualul ministru al Economiei, Ion Ariton. De cealaltă parte, democrat-liberalul Manţog atacă în toate părţile, folosind un limbaj josnic pentru un om politic: „Judeţul ăsta nenorocit a făcut ca jigodiile şi leprele să se pună în fruntea bucatelor”. Reacţiile oamenilor politici, care trăiesc în acest judeţ, au fost prompte.

Debarcarea lui Manţog din funcţia de director economic de la Complexul Energetic Turceni era pregătită imediat după ce Adriean Videanu nu mai îndeplinea funcţia de ministru al Economiei. Analiza asupra lui Manţog s-a făcut şi după ce deputatul PSD, Vasile Popeangă, a făcut o interpelare în Parlamentul României în care prezenta situaţia ilegală în care se află democrat-liberalul de la Gorj. Atunci, Popeangă i-a cerut lui Ariton să verifice legalitatea încadrării ca director economic a lui Ionel Manţog la Complexul Energetic Turceni, având în vedere că acesta nu are studiile necesare pentru ocuparea postului în cauză, pedelistul fiind jurist.

Pierde şi controlul la CE Turceni?

Situaţia a fost recunoscută şi de către directorul general al Complexului Energetic Turceni, Octavian Graure, care a susţinut că Manţog este director economic al acestei unităţi, dar nu are drept de semnătură, existând un contabil-şef al unităţii care semnează acte privind viza de control preventiv.

Din această cauză, Popeangă consideră că altele sunt interesele păstrării lui Manţog pe această poziţie, cele de ordin financiar.

Tot mai multe voci, chiar din interiorul partidului în care se află şi Ionel Manţog, susţin, în ultimul timp, că acesta va fi demis din funcţia de director economic de la Complexul Energetic Turceni. Pentru Manţog va fi o mare lovitură, având în vedere că în organizaţia de la Gorj a pierdut deja controlul. Fără scaunul de director economic la Turceni, Manţog nu va mai putea să-şi facă jocurile.

Manţog îşi pierde şi raţiunea?

O declaraţie făcută ieri de Ionel Manţog pentru Radio Omega a arătat că disperarea acestuia a atins cote maxime. Într-un discurs lin despre situaţia politică actuală din organizaţia PD-L Gorj, Manţog s-a trezit brusc strigând că oamenii cu moralitate şi caracter au fost înlăturaţi, iar jigodiile, leprele s-au pus în frunte.

„Judeţul ăsta nenorocit a făcut ca jigodiile şi leprele să se pună în fruntea bucatelor”, a declarat virulent fostul preşedinte al PD-L Gorj, Ionel Manţog, după ce oamenii săi au fost înlăturaţi de la conducerea partidului, citat de Radio Omega.

Evident, referirea era făcută pentru preşedintele interimar al PD-L Gorj, însă Manţog a extins concluzia asupra întregului judeţ. El a dorit să-l jignească doar pe Ion Ruşeţ, însă şi-a amintit că nici conducerea judeţului nu-i e pe plac. În opinia lui Manţog, doar Cosmin Popescu şi eventual, el, sunt cei mai buni oameni din judeţ, cei mai potriviţi, cei mai morali şi oameni de caracter.

Ruşeţ: “În momente grele, limbajul demonstrează caracterul”

Reacţiile oamenilor politici, care trăiesc şi muncesc în acest judeţ, nu au întârziat să apară.

Primul care a comentat a fost chiar şeful de partid al lui Ionel Manţog, senatorul Ion Ruşeţ. “Domnul Manţog ştie mai bine, a fost până acum în fruntea bucatelor are mai multe informaţii, el ştie, într-adevăr cum e cu bucatele. Nu mă consider un om care a venit în fruntea bucatelor. Cât despre termenii folosiţi, … uneori în momentele grele, limbajul demonstrează caracterul omului. Dar, întreb şi eu a plecat cumva domnul Manţog din fruntea bucatelor?”, a comentat preşedintele PD-L, Ion Ruşeţ.

Gheorghe Bucălăete, prim-vicepreşedinte al PRM Gorj susţine că Manţog a vrut să-i facă un cadou lui Cosmin Popescu şi a jignit un întreg judeţ: ”Acum câteva săptămâni Manţog s-a aflat în fruntea bucatelor, probabil din punctul ăsta de vedere vorbeşte. Pentru el este o mare dezamăgire când vede că nu se mai află în fruntea bucatelor. Este grav dacă face astfel de afirmaţii împotriva unui judeţ întreg, chiar şi împotriva colegilor de partid. Probabil Manţog a vrut să-i facă un cadou lui Cosmin Popescu, el numindu-se şi Mihai, şi a jignit un întreg judeţ”.

Călinoiu: „Dacă Manţog nu mai suportă acest judeţ, să-şi găsească alt loc”

„Am rămas stupefiat de declaraţia lui Manţog, este într-o situaţie în care nu se mai poate controla, este într-o situaţie de disperare şi, probabil, că realizează că şi-a făcut rău cu mâna lui. Şi-a pierdut raţionamentul, pentru că în acest judeţ trăiesc oameni ca lumea, trăiesc şi cei pe care Guvernul şi Manţog i-a obligat la sărăcie, luându-le din salarii, impozitându-le şi pensiile şi trimiţându-i acasă în şomaj, în timp ce agenţii economici au fost păgubiţi în interesul unor firme de partid şi de grup. Care sunt nenorociţii? Dacă domnul Manţog nu mai suportă să stea în acest judeţ, pe care-l face nenorocit, să-şi găsească un loc mai bun, împreună cu domnul Videanu. Dar şi acolo, din păcate, vor sta tot pe banii noştri”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi preşedinte executiv al PSD Gorj.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal din Gorj, Dian Popescu a fost cel care nu a dorit să comenteze aceste declaraţii.

Legislaţie

Hotărârea Guvernului nr. 720/10 octombrie 1991 privind aprobarea normelor de organizare şi exercitare a controlului financiar prevede: “persoanele împuternicite să exercite controlul financiar preventiv şi de gestiune trebuie să aibă o pregătire economică şi experienţa necesară”.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here