Ion Răuţ: “CNEx a validat atât preşedintele cât şi Biroul Politic al PNL Gorj”

250

rautPNL are începând de ieri preşedinte cu acte în regulă. Este vorba despre Dian Popescu care a fost validat miercuri de Consiliul Naţional Executiv(CNEx) al PNL, în funcţia câştigată la alegerile interne din 4 septembrie. CNEx nu a validat doar liderul organizaţiei ci şi Biroul Politic Teritorial, din care face parte controversatul Ion Răuţ.

Acesta a ţinut să precizeze acest lucru menţionând că aşteaptă cu nerăbdare prima şedinţă a acestui organism ales.

Aşa cum a anunţat anterior Dian Popescu, ieri a avut loc la Bucureşti Consiliul Naţional Executiv al PNL. În cadrul acestei şedinţe s-au validat şi alegerile de pe 4 septembrie de la Gorj şi implicit noul preşedinte. Dian Popescu s-a arătat bucuros de faptul că validarea sa a fost votată de majoritatea celor prezenţi şi promite o primă şedinţă cu noul Birou Politic Teritorial, unde va pune în discuţie atât felul în care se va vota în Consiliul Judeţean Gorj cât şi atât de vehiculata excludere din filială a lui Ion Răuţ.

Reamintim că acesta din urmă a trimis însă o sesizare, după alegerile interne din Gorj, la conducerea centrală a PNL prin care anunţa conducerea partidului de neregulile care, în opinia sa, s-au petrecut la scrutinul de la începutul acestei luni. Acesta făcea referire şi la faptul că alegerile de la municipiu, în urma cărora Dian Popescu a fost ales preşedinte al PNL Târgu-Jiu au fost, la rândul lor contestate.

Încă două căi de atac

Ion Răuţ susţine că se aştepta ca CNEx să valideze alegerile, în ciuda sesizării sale, dar menţionează că ieri a fost validat atât Dian Popescu cât şi candidatura sa. ,,CNEx a validat atât preşedintele cât şi Biroul Politic al PNL Gorj, adică şi pe mine şi pe colegii mei din acest organism de conducere”, a declarat Răuţ. Acesta susţine că aşteaptă să vadă atitudinea lui Dian Popescu la prima şedinţă de Birou, şi că abia apoi va acţiona ca atare. ,,Am luat act de decizia CNEx, o voi respecta, dar îmi păstrez dreptul de a uza, dacă va fi nevoie, şi de celelalte două căi de atac pe care le mai am. Există astfel posibilitatea ca să mă adresez Curţii de Onoare şi Arbitraj a partidului”, a conchis Răuţ.

Nădrag, candidat la Primăria Târgu-Jiu

Începând de ieri Matei Nădrag a preluat şi el, în interimat, frâiele organizaţiei municipale liberale, odată ce Dian Popescu a părăsit legal această funcţie, prin promovarea sa ca preşedinte al PNL Gorj. Matei Nădrag dacă va candida pentru această funcţie, şi va fi ales lider al PNL Târgu-Jiu, el va fi obligat să candideze pentru postul de primar al municipiului la alegerile locale din 2012. Să nu uităm însă că Matei Nădrag a mai candidat pentru această funcţie din partea PRM, dar a obţinut în 2008, după primul tur al alegerilor locale, doar 1,94%.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here