ION CREANGĂ, MĂRŢIŞORUL LITERATURII ROMÂNEŞTI

343

Un grup de dascăli inimoşi de la Şc. Gimn. „ION GRIGOROIU” din Leleşti, împreună cu elevii lor, de la preşcolari şi până la gimnaziu, în parteneriat cu Biblioteca Comunală, au închinat o săptămână celui mai mare povestitor al românilor, ION CREANGĂ.

Astfel, Primăvara s-a bucurat de o primire deosebită în comuna noastră. S-a sperat şi s-a realizat o orientare a interesului elevilor spre lectură, cu scopul de a-i educa, de a-i instrui, de a le forma o concepţie optimistă despre lume şi viaţă. Elevii au aflat încă odată, că la 1 martie 1837 (după cum a mărturisit marele povestitor) în satul Humulești din ținutul NEAMȚULUI, în partea dinspre răsărit a Pământului românesc, chiar în inima Moldovei, s-a născut El, ÎMPĂRATUL POVEȘTILOR , numindu-se pentru totdeauna ION CREANGĂ.
Inegalabilul povestitor a realizat, pentru prima dată în literatura noastră, cea mai atractivă şi mai accesibilă operă, de o deosebită valoare artistică. Acest lucru l-au înţeles şi elevii, care au avut o participare activă şi creativă în cadrul activităţilor desfăşurate. Dascălii din Leleşti şi-au înţeles menirea şi nu obosesc niciodată în a educa şi orienta copii „ Cetăţii” spre adevăratele valori culturale ale românilor.
Prof. Făgaş Maria

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here