Ion Călinoiu, candidatul independent care continuă investiţiile în sănătatea gorjeană

461

Candidatul independent la Camera Deputaţilor, Ion Călinoiu, şi-a trasat obiectivele prioritare pe care îşi propune să le atingă dacă va fi trimis de către gorjeni în Parlamentul României.

Îmbunătăţirea actului medical în Gorj şi restrângerea fenomenului de migraţie a cadrelor medicale către alte ţări este o prioritate pentru Ion Călinoiu, candidat independent la Camera Deputaţilor. Cât timp acesta a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, a reuşit să finalizeze o serie de proiecte pentru modernizarea unităţilor medicale din subordinea aparatului său. Totodată, Călinoiu are un program bine stabilit pentru tinerii medici. “Voi propune ca, prin lege, tinerii medici ieşiţi de pe băncile şcolii să aibă un statut special, să aibă încă din prima zi de muncă, un salariu de 1500 euro, net, în condiţiile în care vor semna un contract de muncă pentru o perioadă de 5 ani, cu un spital din România. Voi propune, pentru ei, scutirea de impozit pe salariu, timp de 5 ani de la absolvire. Voi propune, pentru ei, indemnizaţii speciale, în cuantum de 25% din salariu, pentru cei care se vor stabili în zonele rurale. Voi propune acordarea unei indemnizaţii de revenire în ţară, în valoare de 10.000 euro, pentru medicii care deja au emigrat, dar îşi doresc să revină în sistemul medical din România. Voi propune ca medicilor tineri să li se asigure locuinţe de serviciu sau să le fie plătite chirii, în valoare de maxim 250 euro lunar, de către autorităţile locale de la nivelul localităţilor în care îşi vor desfăşura activitatea. Voi propune măsuri similare, cu privire la salarii şi facilităţi pentru restul personalului medical”, a declarat Ion Călinoiu.

Oncologia, fără specialişti!
În cadrul conferinţei de presă susţinute ieri, Călinoiu a precizat că Secţia de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost lăsată fără specialişti ca urmare a descinderilor făcute acolo în urmă cu câteva săptămâni şi a măsurilor legale instituite asupra a două cadre medicale: “Acolo e o presupusă faptă de încălcare a legislaţiei. Prezumţia de nevinovăţie trebuie să primeze. Dar nu pricep de ce li s-a luat dreptul de a profesa că nu e vorba de greşeli profesionale, ci de altceva. În acest moment, Secţia de Oncologie e lipsită de profesionişti. Acum, bolnavii nu au decât un medic la dispoziţie. Trebuia totuşi un statut prin care să le dea posibilitatea medicilor să fie respectaţi, apăraţi faţă de ce li se întâmplă, în afară de greşelile profesionale. Cercetarea aceasta nu are nicio legătură cu profesia medicală”.

Păstrarea potenţialului uman
O altă problemă dezbătută de independentul Ion Călinoiu este potenţialul uman al judeţului, care trebuie păstrat şi nu împins în afara graniţelor ţării: “Principala noastră provocare este să răspundem la câteva deziderate pe care le consider urgente:
1. Stoparea migraţiei tinerilor şi a tuturor oamenilor care vor şi pot să muncească şi să trăiască decent la ei acasă;
2. Implementarea unor alternative viabile la minerit;
3. Creşterea autonomiei financiare a comunităţilor locale;
4.Dezvoltarea independentă a comunităţilor locale;
5. Locuri de muncă pentru femei;
6. Sprijinirea concretă şi susţinută a micilor întreprinzători;
7. Creşterea substanţială a folosirii Fondurilor Europene, pentru proiecte individuale”, a subliniat Călinoiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here