Ion Bură se alătură proiectului CSM Târgu Jiu

1232

Antrenorul emerit Ion Bură va activa la CSM Târgu Jiu. Unul dintre cei mai valoroși oameni pe care i-a dat atletismul românesc își continuă activitatea la entitatea sportivă înființată în urmă cu câțiva ani.

Ion Bură a rămas mereu lână sportul pe care îl iubește și deține funcțiile de membru în Consiliul Federal al FRA și antrenor federal de semifond-fond. ,,Am venit cu multă bucurie în familia CSM Târgu Jiu, fiind sigur că aici se poate face performanță și voi continua ce am făcut și înainte în domeniul meu, atletism, și voi obține rezultate foarte bune. Vreau ca sportivii pe care i-am antrenat, și care încă fac performanță, să continue și să obțină rezultate din ce în ce mai bune pentru ei.
Vreau să-i ajut să ajungă în elita europeană și mondială. Și acum sunt în mijlocul performanței, sunt antrenor federal al Federației Române de Atletism pentru semifond-fond, sunt membru în Consiliul Federal, iar pe plan local, aici în Târgu-Jiu, am sportivi cu multe calități, medaliați la Campionate Balcanice și Campionate Naționale, mai ales fetele în probele de maraton și semimaraton”, a declarat Ion Bură pentru csmtargujiu.ro.

Bură a mai spus că este pregătit să ofere sfaturi tuturor reprezentanților de la CSM Târgu Jiu și este convins că va obține și alte rezultate de valoare în domeniul pe care îl iubește cel mai mult: atletismul. ,,La CSM Târgu Jiu, vin nu numai pentru atletism. Consider că le pot fi de folos și celorlalte sporturi, sporturi de echipă, cu ceea ce știu eu în domeniul pregătirii fizice. Mă consider încă util, de curând am fost la Campionate Mondiale, știu cu ce se mănâncă această performanță și cred că voi fi de ajutor. La secția de atletism, îmi propun rezultate de valoare internațională. Am făcut deja o selecție, avem sportivi tineri care vor fi legitimați. Voi face competiții locale, voi trece prin toate școlile și voi încerca să-i aduc aici pe cei care merită și au talent de a îmbrățișa această activitate sportivă – atletismul. Vreau să vă asigur că toate meritele și realizările mele mă obligă să-mi fac datoria în continuare și să avem succese cât mai mari și la CSM Târgu Jiu”, a adăugat Bură.

Antrenorul activează de peste patru decenii și a fost numit, în 2022, ,,Gorjeanul Anului” pentru performanțele sale deosebite. De altfel, el deține și medalia – Meritul Sportiv Clasa I, acordată de Președintele României.
Cătălin Pasăre