Ioana Gomoi: “Am norocul ca Dumnezeu să mă iubească și să aibă grijă de mine.”

456

Ioana Gomoi este o tânără regizoare extrem de talentată, muncitoare și ambițioasă, în vârstă de 25 ani, din județul Gorj.
Mama ei a decis să o dea la școală la vârsta de 5 ani, deoarece era un copil activ și sociabil. A susținut examenul de Bacalaureat la vârsta de 16 ani, iar la 17 ani a fost admisă la Facultate.
De la vârsta de 7 ani până la 17 ani, a lucrat ca prezentator radio la Radio Târgu Jiu și Radio Star FM. În primul an de Facultate de Comunicare și-a făcut curaj și a decis sa urmeze o carieră de regizor, împotriva voinței mamei sale, care dorea ca Ioana să îi calce pe urme și să urmeze Facultatea de Medicină.
A urmat cursurile Facultății în Producție Audiovizuală și a fost acceptată pe loc, la studiile de Master. În această perioadă a lucrat ca regizor de scenă pentru concertele unor artiști importanți ai lumii. A adus în România artiști ca Jeremih, Eve, Marco Petralia, Rupee, Serani și mulți alții. În 2014 s-a angajat ca producător audiovizual pentru câteva case de discuri importante din România.
La începutul anului 2015, a demisionat și și-a anunțat mama că are de gând să urmeze singură o carieră de regizor și că ar dori să își facă o echipă și să filmeze videoclipuri muzicale. Primul proiect în numele ei și al noii sale echipe, consta în realizarea unui spot publicitar pentru o cafenea din București. Până în momentul de față, Ioana a regizat, împreună cu echipa ei, 57 de videoclipuri și 7 reclame mari.

– Bună Ioana! Îți mulțumesc frumos pentru bunăvoința de a-mi acorda acest interviu! Pentru început, te rog să-mi povestești câteva lucruri despre tine și despre povestea ta? Cine este Ioana Gomoi?
IOANA GOMOI: Hello! Mulțumesc și eu și mai frumos! Pai… sunt Ioana…. și îmi place să fiu Ioana. Îmi petrec foarte mult timp cu mine însămi, îmi place asta și sunt cel mai bun prieten al meu. Sincer, habar nu am ce să zic despre mine.

– Dacă ar fi să alegi un cântec, un cuvânt sau o carte care te caracterizează, ce ai alege?
IOANA: Cântec? Nu aș alege unul singur. Am multe preferate. Colecționez muzică. Dar, ca să îți faci o idee despre muzica pe care o ascult, în acest moment aleg discografia lui Marilyn Mason. Am foarte multe melodii preferate de la Marilyn Mason. Când vine vorba de cărți, îmi place cam tot ce a scris Hunter S. Thompson, îmi place și Stephen King foarte mult, dar nu aș putea alege o singură carte. Orice literă, orice frază tipărită pe o foaie de hârtie care miroase a cerneală de tipar și din care reies lucruri frumoase și înălțătoare, este o carte bună. Părerea mea… Un cuvânt? E imposibil. Te las pe tine să alegi unul.

– Când ai luat hotărârea de a te apuca de regizat videoclipuri și cum a evoluat această hotărâre?
IOANA: Anul trecut, în 2015, am zis că e timpul să fac asta. Îmi doream foarte tare. Ușor, ușor lucrurile au început să se miște. Câte un pas înainte, cu fiecare proiect în parte. Am avut noroc de oameni frumoși în jurul meu, cărora le mulțumesc până în pânzele albe. Îi iubesc teribil de mult!

– Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze tinerii pentru a ajunge regizori profesioniști?
IOANA: Profesionist nu este nimeni. Nu există această noțiune, mai ales în acest domeniu și cred că în multe alte domenii se aplică asta. Cred cu tărie acest lucru. Profesionist putem numi pe cel care iubește ceea ce face. Fiecare om este diferit în parte. Fiecare om vede lumea într-un mod diferit. Cred că cei mai importanți pași pe care îi poate urma un tânăr, regizor sau în orice altă meserie, este să accepte ideea că atâta timp cât iubești și ești dedicat meseriei pe care o alegi, nu vei muncii o zi din viața ta. Important este să luptăm pentru visele noastre și să muncim non stop, fără oprire, zi și noapte, pentru a face acele vise reale. Să fie ei însăși și să accepte că lumea e diferită și că niciodată nu poți să mulțumești pe toată lumea. Vor exista mereu oameni care îți plac munca și care nu. Să te detașezi de situații e o decizie bună și să nu lași criticilor negative să te atingă, pentru că pot deveni extrem de demoralizatoare. Să meargă înainte, să nu pună la suflet și să ia în considerare ceea ce contează cu adevărat. Și sunt mulți alți pași, care cu timpul, cu toții ajungem să îi cunoaștem. Important e ca și cineva să își dorească! Și să muncească până la epuizare, la realizarea acestui lucru.

– Care sunt avantajele și obstacolele cu care te-ai confruntat din momentul în care ai început să regizezi videoclipuri pentru artiștii români?
IOANA: Se întâmplă numai lucruri bune. Cu majoritatea artiștilor de aici, dar și din afara României, am legat prietenii frumoase și colaborări de durată. Am avut norocul să cunosc niște oameni minunați cu care am făcut și facem în continuare împreună proiecte frumoase. Nu zic că uneori nu este greu, este chiar foarte greu, dar am norocul ca Dumnezeu să mă iubească și să aibă grijă de mine.

– Vorbește-mi, te rog, despre o experiență care te-a marcat și un moment dificil din cariera ta de regizor! Care a fost cea mai mare realizare de până acum?
IOANA: Evident că sunt și momente dificile. Dar nu le las să mă “atingă”. Trec toate. Au fost și bune și rele, dar cele mai multe au fost bune. Nu prea am de ce să mă plâng. Orice are rezolvare și atunci când este momentul să cauți o rezolvare, e bine să faci asta. Fiecare proiect în parte este o realizare pentru mine. Le iubesc pe toate în parte în egală măsură și sunt foarte importante pentru mine. Până acum, sunt profund recunoscătoare pentru tot. De abia aștept să văd ce ne rezervă viitorul.

– Care au fost persoanele care au contribuit cel mai mult la dezvoltarea ta profesională și personală?
IOANA: Îmi rămân datoare vândută mie însămi, asta în primul rând. După vine mama mea, pentru că ea e genială și ea e cel mai bun prieten al meu. Aș vrea să îi mulțumesc domnului Bogdan Tomosoiu (TommoProduction) pentru încredere, încurajări și sfaturi, domnului Dan Sibisan și echipei SkyProduction. Mulțumesc colegului meu Mr. Nobody. Și celorlalți pioni importanți ai echipei noastre.

– Ce alte pasiuni te caracterizează?
IOANA: Ascult muzică, citesc cărți, mă machiez, cumpăr farduri și produse cosmetice. Mă uit la filme, documentare și desene animate. Beau cafea, cafeaua este o pasiune pentru mine și vorbesc foarte serios. Îmi petrec timpul făcând ceea ce îmi doresc pe moment.

ioana gomoi– Care este modelul tău în viață? Totodată, ce apreciezi și ce detești cel mai mult la oamenii din jurul tău?
IOANA: Nu am un model în viață, deși apreciez mulți oameni. Nu apreciez și nu detest nimic în jurul meu. Oamenii sunt diferiți și respect asta. Fiecare le are pe ale lui. Dacă ceva nu îmi convine la cineva, prefer să păstrez distanța. Am o vârstă și încep să nu mai am răbdare. Așa că prefer să îmi petrec timpul cu oameni faini și care îmi plac și dacă nu am cu cine, mai bine stau singură. Îmi plac oamenii muncitori, ambițioși, politicoși, serioși și puși pe treabă mereu. Nu detest pe nimeni.

– Cu ce amintiri ai rămas din formarea profesională și spirituală, pe care ai dobândit-o în județul Gorj?
IOANA: Deși nu ajung foarte des pe acasă, sunt tare mândră de județul meu. Și îmi este dor tare de casă. Acolo a început drumul meu la propriu și la figurat. Niciodată nu aș renunța la casa de acolo. Profesional, îmi aduc aminte cu plăcere vremurile când prezentam acolo, la radio. A fost o perioadă superbă, pe care mă bucur ca am trăit-o și mi-o aduc aminte cu plăcere acum.

– Care sunt planurile tale de viitor? Ce vei face în următoarea perioadă?
IOANA: M-am lăudat curând prietenilor mei că plec în vacanță. Și m-am dus și m-am plictisit groaznic. Timp de 5 zile am stat ca pe ace și nu am avut stare. Așa că am decis să amân următoarea vacanță, deși îmi programasem să merg în două vacanțe. Astfel că voi face cât mai multe proiecte. Deci, ne vom petrece timpul, eu și toată echipa, filmând cât mai multe videoclipuri muzicale. Avem o vară plină. Avem programate filmări inclusiv în luna noiembrie și începutul lunii decembrie. Deci, filmăm de zor! Și ne place asta!

– Îți mulțumesc frumos pentru timpul acordat și îți doresc mult succes în continuare!
IOANA: Eu îți mulțumesc pentru răbdare și pentru că lupți pentru visul tău! Bravo! Mult succes în carieră! ”
Ana-Maria Iancu

1 COMENTARIU

  1. acum taicasu se zgarie pe ochi…cand o vede cum a ajuns … sa moara de ciuda…

    si mama ii rade in fatza

    e frumoase frumoasa si talentata..

    Bravo! Felicitari!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here