Ioana Daniela Toader, fericită că va juca în ,,oraşul de suflet”

707

CSM Târgu Jiu va avea un nou pivot din sezonul următor. Este vorba despre Ioana Daniela Toader (24 de ani). Sora geamănă a Valentinei Toader a semnat pentru un sezon cu formaţia din oraşul lui Brâncuşi. Ioana Daniela Toader a început junioratul la Liceul cu Program Sportiv din Târgu-Jiu. La doar 6 luni de la începerea antrenamentelor, a fost convocată, împreună cu sora sa, la Centrul Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea, unde au evoluat timp de doi ani. Ioana și Valentina și-au continuat junioratul la HC Activ Plopeni, unde au și debutat la nivel de senioare. Împreună au trecut la Danubius Călărași. După sezonul petrecut la Călărași, drumurile lor s-au despărțit. Valentina a revenit la Târgu-Jiu, în timp ce Ioana Daniela a semnat cu CS Dacia Mioveni 2012, echipă cu care a promovat în Liga Florilor. Acum, noua achiziţie a CSM-ului este fericită că s-a întors acasă şi va evolua din nou alături de sora sa geamănă. ,,Mă bucur foarte mult că vom juca din nou împreuna după mult timp. Când am fost adversare a fost destul de dificil, pentru că am avut multe ,,lupte directe“ în timpul meciurilor, dar am încercat mai mereu să ne protejăm una pe cealaltă și ne-am ajutat tot timpul cu sfaturi, chiar dacă jucam la echipe diferite. Acum probabil o sa fim mai unite si așteptăm cu nerăbdare să începem campionatul în noua formulă. Începe un capitol nou pentru mine. Mă întorc acasă după mult timp și sunt fericită că am semnat cu CSM Târgu Jiu, echipa orașului meu de suflet. O echipă cu jucătoare tinere și mult potențial, dornice de performanță. Prima întâlnire cu fetele a fost plăcută. Pe majoritatea le știam din campionatul trecut, fiind prietenă cu unele dintre ele, deci totul a fost bine”, a spus Ioana Daniela Toader pentru site-ul oficial al clubului. Ca şi celelalte transferuri ale secţiei de handbal, şi noul pivot crede în promovarea în Liga Florilor. ,,Îmi doresc să fim toate sănătoase și pe plan personal îmi doresc să ajung din nou la cea mai bună formă a mea și să ajut cât mai mult echipa. Am urmărit parcursul echipei CSM Târgu Jiu, mai ales la turneul final, acolo unde meciurile au fost mai grele din toate punctele de vedere, mult mai grele decât cele din campionat. Fetele s-au descurcat foarte bine, deși presiunea obiectivului a fost destul de mare. Clar ne propunem să jucăm cât mai bine în acest sezon, trebuie să luăm fiecare meci pas cu pas și să ajungem din noi la turneul final, iar acolo sper să atingem cel mai înalt nivel”, a declarat sportiva.

Două perechi de gemene
Transferul Ioanei Toader la Târgu-Jiu a dat naştere unei situaţii inedite la nivelul handbalului autohton. Începând din acest sezon, CSM va avea două perechi de gemene pe parchet. De când s-a înfiinţat echipa mare de fete în municipiu, pentru trupa lui Liviu Andrieş au evoluat Mădălina și Andreea Olariu. Antrenorul a declarat, glumind, că nu-i poate induce în eroare pe adversari, pentru că lumea handbalului le cunoaşte deja pe fete.
,,La nivelul surorilor Toader, se vede diferenţa, nu e chiar ca la nivelul surorilor Olariu. Acolo, într-adevăr, diferenţa între ele este foarte mică şi îţi dai seama greu care este Mădălina şi care este Andreea. Dana este puţin mai înaltă ca Vali, se deosebesc mai uşor. Adversarii le cunosc deja. Dacă ar fi un atu acest lucru, ar fi nemaipomenit, dar în ziua de astăzi, cu televiziunile care transmit meciurile, va fi destul de greu să-i păcălim pe adversari”, a spus Andrieș. CSM Târgu Jiu va disputa, la finalul lunii august, un turneu amical în municipiu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here