Ioana Buşe vrea al doilea mandat de primar al comunei Stoina

422

primar Ioana BuseAflată la primul său mandat de primar, social-democrata Ioana Buşe s-a obişnuit cu tot ce înseamnă activitatea unui edil şi chiar îşi doreşte un nou mandat pentru Primăria Stoina. Ioana Buşe îşi doreşte să realizeze mai multe proiecte, însă nu ştie când va primi finanţare pentru ele.

În 2008 Ioana Buşe a fost aleasă în funcţia de primar de către cetăţenii comunei Stoina. În mandatul său a avut posibilitatea să cunoască problemele comunităţii, dar şi să-şi dea seama cam ce ar mai trebui realizat în localitate. Întrebată dacă îşi mai doreşte încă un mandat de primar şi dacă va mai candida la alegerile din 2012, Ioana Buşe a răspuns, foarte sigură: „Da! O să candidez!” Cât priveşte proiectele pe care şi le-ar dori să le implementeze după alegeri, primăriţa din Stoina spune: „mi-aş dori să realizez proiectele depuse, care încă nu au fost finanţate, dar sper că se vor finanţa, atât timp cât sunt eligibile. Şi pentru viitor planuri sunt multe, dar dacă nu sunt bani e greu să le pun în aplicare”.

Cultura, un domeniu important la Stoina

Deşi conduce o localitate din mediul rural, Ioana Buşe pune accent pe cultură, ocupându-se de formaţia de dansatori şi solişti populari şi încercând să le asigure acestora tot ce este necesar pentru ca ei să se poată face remarcaţi. „Avem o echipă de dansatori şi solişti, cu care am şi câştigat câteva premii însemnate; chiar duminică, la Căpreni am obţinut premii importante. Aşadar, activitatea culturală merge bine la Stoina”, a declarat Ioana Buşe, primar al comunei Stoina. Pentru tinerii talentaţi din localitate, Ioana Buşe a încercat să obţină fondurile necesare cumpărării unor costume populare, dar şi pentru dotarea căminului cultural. Pentru că încă nu a reuşit să găsească finanţare, primăriţa va încerca să discute cu consilierii locali şi să îi convingă să aloce o sumă de bani cu care să se cumpere costume populare. „Pe Măsura 322 aveam prevăzut şi dotare de cămin cultural; pentru că nu am primit finanţare, eu tot vreau să le iau costume populare acestor tineri talentaţi şi voi încerca să realizez această iniţiativă pe bugetul local. Este vorba despre 10 costume pentru băieţi şi 10 pentru fete”, a explicat Ioana Buşe. Până la următoarele alegeri, Ioana Buşe încearcă să găsească finanţare pentru proiectele pe care le are pregătite pentru a fi realizate.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here