Invitație la expoziție

743

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale găzduiește în această perioadă o expoziție de desene ce au ca subiect costumul popular românesc.
Desenele sunt semnate de Gheorghe Tăzlăuanu. „Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj vă invită să vedeți expoziția din holul instituției care va rămâne deschisă publicului pentru aproape o lună.
,,Costum popular românesc” este o expoziție care cuprinde desene realizate de Gheorghe Tăzlăuanu, etnograf și realizatorul volumelor de versuri populare ,,Zestrea”.
Lucrările pe care vi le propunem în cadrul acestei expoziții de fotografie sunt din 1848, iar pigmentul folosit în acei ani s-a păstrat incredibil de bine, el fiind încă foarte puternic.
Lucrările realizate de Gheorghe Tăzlăuanu sunt lucrări cu caracter de document referitor la ce reprezintă ele în acest moment pentru etnofolclor.
Gheorghe Tăzlăuanu (1904-1978) a fost publicist, etnolog, cercetător. Etnograful a activat sub pseudonim și la foarte multe publicații din aceea vreme, scriind satiră.
Așadar, dacă vreți să vizitați expoziția realizată la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, vă așteptăm timp de o lună. Calitatea artistică a lucrărilor document cu siguranță o să vă impresioneze”, au transmis reprezentanții CJCPCT Gorj.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here