Invitație la concurs pentru elevii și studenții antreprenori

836

Elevii și studenții care doresc să dezvolte un concept de business și să îl testeze ulterior pe piață sunt invitați să se înscrie în Incubatorul Național JA BizzFactory, program de antreprenoriat al Junior Achievement (JA). Cele mai active echipe, cu idei fezabile de afaceri, vor fi selectate pentru a primi subvenții de dezvoltare a ideii și realizare a pilotului/start-up-ului pe parcursul incubatorului.

Incubatorul Național JA BizzFactory™ este cea mai importantă parte componentă a programului internațional de antreprenoriat JA 2021 și are rolul de a dezvolta competențe antreprenoriale, digitale și de comunicare, necesare pentru profesiile viitoare, dar și de a-i motiva pe elevi sau studenți să aplice în practică ce au învățat în cadrul programului JA de educație antreprenorială și să treacă de la idee la pilot de afacere sau start-up. Incubatorul va include două secțiuni, prima pentru elevii de liceu și cea de-a doua pentru studenți. Echipele pot alege diferite obiecte de activitate din următoarele domenii: agribusiness, artă, cultură și media, industrii creative, design și meșteșuguri, inginerie, științe aplicate, IT&C, comerț, import-export, e-commerce, transformarea materiilor prime, sport și outdoor, afaceri sociale, educație și dezvoltarea carierei și turism. Cele mai active echipe, cu idei fezabile de afaceri, vor fi selectate pentru a primi subvenții de dezvoltare a ideii și realizare a pilotului/start-up-ului pe parcursul Incubatorului. Ca noutate, anul acesta Incubatorul poate fi echivalat cu practica școlară sau universitară. ,,Anul acesta, coordonăm Incubatorul și ca activitate de practică școlară sau universitară și recomandăm școlilor și cadrelor didactice interesate echivalarea participării elevilor și studenților prin acord cu JA și partenerii lui, cu practica școlară sau universitară”, au anunțat organizatorii.

Calendarul competiției
Înscrierile în program au început pe 18 noiembrie și se vor încheia pe 18 decembrie 2020. Înscrierea echipelor se poate face prin completarea formularului online, disponibil pe site-ul JA România (https://jar.ro/inscriere-incubator); participanții trebuie să includă și o descriere a ideii de afacere, folosind un model dat. Etapa de evaluare a ideilor de afaceri înscrise de echipe și anunțare a celor selectate pentru a participa la Incubatorul JA BizzFactory se va desfășura în perioada 19 decembrie 2020 – 15 ianuarie 2021. Perioada 16 ianuarie – 30 aprilie 2021 este rezervată pentru pregătirea planului de afaceri și pilotarea produsului/serviciului ales, precum și pentru participarea echipelor la webinarele de pregătire și consultanță cu mediul de afaceri organizate în cadrul Incubatorului JA BizzFactory (februarie – aprilie 2021). Regulamentul de derulare a Incubatorului va fi publicat pe site-ul www.jaromania.org, în a doua jumătate a lunii ianuarie 2021. Între 31 aprilie și 10 mai 2021 va fi evaluată participarea echipelor în Incubatorul Național JA BizzFactory și vor fi anunțate echipele care vor participa la prezentările online preliminare etapei naționale și internaționale, programate în perioada 12 – 19 mai, când vor fi anunțate echipele care vor prezenta un pitch final în fața juriului. Acesta va fi prezentat în perioada 24 – 28 mai, iar juriul, format din profesioniști din companii și antreprenori cu experiență, va alege echipele care vor reprezenta România la evenimentele europene: Company of the Year 2021 (antreprenoriat elevi liceu), Social Innovation Relay 2021 (antreprenoriat social elevi liceu) și European Enterprise Challenge 2021 (antreprenoriat studenți).
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here