Invitație la adrenalină pentru gorjeni: caiac și rafting pe Jiu

1303

Grupul Outdoor Experience organizează în luna mai două experiențe inedite pentru iubitorii de adrenalină, pe râul Jiu.

Astfel, sâmbătă, 1 mai 2021, iubitorii de rafting sunt invitați la o adevărată aventură pe râul Jiu. ,,Haideti cu noi la rafting pe Jiu! De ce? Debitul pe Jiu e foarte bun pentru rafting, e singurul râu mare de rafting pe care încă nu este baraj. Cu ce venim noi? Echipament profesional: bărci de rafting, pagai, neoprene de 3-4 mm cu interior plus să vă țină de cald, încălțări (nu șosete) din neopren, veste de salvare, căști de rafting; echipă profesională – ghizi atestați IRF (International Rafting Federation), Rescue 3 whitewater tehnician, cu experiență, având în spate peste 40 de râuri vâslite în țară. Ce să aduceți: pe voi, prietenii și dorința de aventură. Prețul pentru o tură este de 45 de euro de persoană sau 79 pentru 2 ture în două zile, cu echipament, instructaj, ghidaj, transfer de șoferi și poze incluse. Traseul canion de pe Jiu este unul din cele mai spectaculoase traseuri de rafting din ţară.
Râul învolburat curge într-o albie îngustă mărginită deseori de stânci de mai multe zeci de metri. Râul are foarte multe curbe, este plin de stânci pe care trebuie să le ocolim în timp ce ne lovim de valuri care ne udă din cap până în picioare. Pe traseul 2, râul devine mai lat, însă pe nivel de apă crescut valurile sunt uriaşe”, au transmis organizatorii. De asemenea, aceiași organizatori mai derulează, în perioada 13-16 mai 2021 și un curs de caiac pe ape repezi pe râul Jiu, nivelurile I și II: ,,Vrei să înveți caiac pe ape repezi? Hai cu noi pe Jiu! Noi asigurăm: echipament profesionist, instructor cu mare experiență, ai nevoie doar de determinare și exersare!
Nivelul cursului este I-II, adică începător și preavansat cum sunt o mare parte de caiaciști de ape repezi din țară. Cursul va fi organizat pe râul Jiu și va ține 4 zile. Din program pe scurt: 4 zile intensive petrecute pe apă cu minim 5-6 ore de vâslit/zi; teorie dimineața și seara la masă; exersare intrare și ieșire în și din liman; tehnici de vâslit; eskimo roll; traversare; sprijinire pe padelă, etc.; vizionarea filmulețelor făcute la curs. Numărul minim pentru organizarea unui curs este de 5 persoane, iar cel maxim de 10 persoane”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here